search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Τι λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα σημερινά επεισόδια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

05.11.2014 18:48
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καμία σχέση με την Ραχήλ Μακρή - Media

Για «άθλια προπαγάνδα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφορικά με τα σημερινά επεισόδια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

 
Για «άθλια προπαγάνδα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφορικά με τα σημερινά επεισόδια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
 
Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς καταγγέλλει ότι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι δύο εκπαιδευτικοί που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την παράταξη της Χρυσής Αυγής «συνοδεύονταν από ομάδα τραμπούκων που δεν είχαν καμία σχέση με την εκπαίδευση».
 
«Όταν μετά από επεισόδιο με ομάδα ατόμων που δε συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία οι φασίστες θεώρησαν ότι η προσπάθειά τους κατέληξε σε φιάσκο, προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο του θύματος. Στοχοποίησαν ως “ηθικό αυτουργό” τον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ με τις Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Ένα δάσκαλο με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση που αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που τον εξέλεξαν στο δημοτικό συμβούλιο. Έναν αγωνιστή που διώκεται μαζί με άλλους 10 γιατί συμμετείχε στην Παρέλαση του Λαού την 28η Οκτωβρίου 2011, όταν ο λαϊκός ξεσηκωμός σήμανε το τέλος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.
 
«Οι φασιστές επιχείρησαν να εμπλέξουν τον Η. Σμήλιο σε όσα έγιναν απειλώντας με μήνυση, κάτι που οδήγησε στην προσαγωγή του. Η πρόθεση του εκπαιδευτικού να απαντήσει νομικά για ψευδή καταμήνυση έκανε τους φασίστες, που οδηγήθηκαν επίσης στο τμήμα, να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και έτσι οι προσαγωγές δεν έγιναν κρατήσεις.
 
Επειδή μήνυση με παντελώς αβάσιμα στοιχεία δεν έγινε ούτε ο αγωνιστής εκπαιδευτικός κρατήθηκε από την αστυνομία, οι φασίστες διέδωσαν το παραμύθι της θυματοποίησης με το “ξύλο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”», συνεχίζει η ανακοίνωση, και καταλήγει:
 
«Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι θύτης και δικάζεται γι' αυτό, ενώ η δράση της αναπτύχθηκε χάρη στην ανοχή και τις προσβάσεις στα σώματα ασφαλείας και τον κρατικό μηχανισμός. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σταθερή επιλογή να μάχεται σταθερά με πολιτικό τρόπο και με όρους μαζικού κινήματος το φασισμό.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59