search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε μειώσεις δημοτικών τελών, καταγγέλλει ο Δήμος Πετρούπολης

06.11.2014 08:03
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε μειώσεις δημοτικών τελών, καταγγέλλει ο Δήμος Πετρούπολης - Media

Στην ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν «να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος» προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπως καταγγέλλει ο Δήμος Πετρούπολης,

 
Στην ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν «να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος» προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπως καταγγέλλει ο Δήμος Πετρούπολης,
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στα μέσα Οκτωβρίου πάρθηκε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος, σε υλοποίηση των δεσμεύσεων της εκλεγμένης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικής Αρχής.
 
«Εξαρχής, κάναμε ξεκάθαρο ότι είναι σε γνώση μας πως με τα παραπάνω δεν λύνεται το κύριο πρόβλημα του λαϊκού νοικοκυριού. Προσπαθούμε, όμως, με τα μέτρα αυτά να δώσουμε μία ανάσα και να ελαφρύνουμε τους εργαζόμενους από το οικονομικό αδιέξοδο», αναφέρει ο Δήμος.
 
Ωστόσο «στις 4 Νοέμβρη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (διορισμένη από το υπουργείο Εσωτερικών) απέρριψε την απόφαση αυτή, με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου».
 
«Αναδεικνύεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί “ανεξάρτητης Διοίκησης” είναι φούμαρα. Η Τοπική Διοίκηση είναι ασφυκτικά εγκλωβισμένη από το αντιλαϊκό πλαίσιο του αστικού κράτους. Και μία από τις αποδείξεις του αντιλαϊκού πλαισίου είναι η εξής: Ενώ οι απαλλαγές ή μειώσεις δημοτικών τελών (με λίγα λόγια η φοροελάφρυνση του λαϊκού νοικοκυριού) είναι όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παράνομες, οι τραπεζικοί και οι μεγάλοι όμιλοι νόμιμα έχουν μία σειρά φοροαπαλλαγές!», καταγγέλλει η δημοτική Αρχή, και συνεχίζει:
 
«Ως διοίκηση καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που υλοποιείται μέσα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να επιτρέπουν την οποιαδήποτε ελάφρυνση στις λαϊκές οικογένειες. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να παρθεί πίσω η ακύρωση της απόφασής μας. Κυρίως, όμως, θα γνωστοποιήσουμε στο λαό της πόλης τις εξελίξεις αυτές και θα σταθούμε αρωγός στην οργάνωση του αγώνα για να αποτραπεί η αντιλαϊκή επιδρομή.
 
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η λαϊκή οικογένεια δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής. Γι' αυτό κι εμείς θα είμαστε πλάι στον αγώνα του λαού, όπως άλλωστε σαν Δημοτική Αρχή κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να επιβάλει ο ίδιος τη λαϊκή ανακούφιση και να διεκδικήσει την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα συνδυαστεί με την άμεση μείωση των ανταποδοτικών τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας και την ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα, ταυτόχρονα με την αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:45