search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

06.11.2014 13:28
oldphotosmoustokouloura1415280509.jpg

Είναι υπέροχα! Μοσχοβολάει το σπίτι, κατάλληλα για το σχολείο, τη δουλειά ή να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας.

Είναι υπέροχα! Μοσχοβολάει το σπίτι, κατάλληλα για το σχολείο, τη δουλειά ή να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας. Το αγαπημένο μουστοκούλουρο το φτιάχνουμε με πετιμέζι που μπορούμε να προμηθευτούμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
 
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα λάδι
½ κούπα κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
  
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
 
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε με το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τέλος βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Το τελευταίο στάδιο, το κάνουμε ακριβώς πάνω απ’ τον κάδο, γιατί η σόδα αφρίζει αρκετά μέσα στο χυμό.
Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
 
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.

Tip: όσο λιγότερο τα ψήσετε, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:03