search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:35
MENU CLOSE

Χάνει το 39% των πρωτοετών φοιτητών το Δημοκρίτειο – Αντιδρά η Περιφέρεια

06.11.2014 17:26
Χάνει το 39% των πρωτοετών φοιτητών το Δημοκρίτειο – Αντιδρά η Περιφέρεια - Media

Ποσοστό νεοεισαχθέντων που αγγίζει το 40%, εγκαταλείπουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κάνοντας χρήση των διατάξεων περί μετεγγραφών, τη στιγμή που ένα ελάχιστο ποσοστό κάνει την αντίστροφη διαδρομή.

Ποσοστό νεοεισαχθέντων που αγγίζει το 40%, εγκαταλείπουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κάνοντας χρήση των διατάξεων περί μετεγγραφών, τη στιγμή που ένα ελάχιστο ποσοστό κάνει την αντίστροφη διαδρομή.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thrakitoday, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, από τους 4000 που απέκτησαν δικαίωμα να εγγραφούν στο 1ο έτος, οι 1551, δηλαδή το 39% πάει σε άλλα ΑΕΙ, ενώ μόλις 33 πηγαίνουν στο ΔΠΘ, από άλλα Πανεπιστήμια.
 
Πλήγμα για την εικόνα και το γόητρο του Πανεπιστημίου, αλλά και για την περιοχή, χαρακτήρισε την «φυγή» των φοιτητών ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης.
 
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Ξάνθη FM100», τόνισε: «Εγώ ο ίδιος έθεσα το ζήτημα των μετεγγραφών των φοιτητών στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εκδόθηκε και ψήφισμα. Ο νόμος αυτός για τις μετεγγραφές λειτουργεί σε βάρος του ΔΠΘ και της Ελληνικής Περιφέρειας. Από τους 4.000 φοιτητές παίρνουν μετεγγραφή 1.551 και κυρίως πρόκειται για φοιτητές των καλών σχολών του ΔΠΘ. Αφαιρείται από την περιοχή μας ένα ποσοστό περίπου 36% και είναι τεράστια ζημιά για το Πανεπιστήμιο και την εικόνα του».
 
Ο περιφερειάρχης έκανε λόγο και για το κόστος που έχει κυρίως για τη Θράκη η μείωση του αριθμού των φοιτητών: «Η περιοχή μας πλήττεται ήδη. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα χαθούν εάν αυτό συνεχιστεί και το Πανεπιστήμιο θα συρρικνωθεί, απαιτούμε την κατάργηση του Νόμου. Βλέπουμε ότι δεν λειτουργούν ούτε τα κοινωνικά κριτήρια καθώς ενώ φεύγουν τόσοι φοιτητές έρχονται μόλις 33, δηλαδή η αναλογία είναι 1 προς 50, άρα δεν είναι θέμα κοινωνικών κριτηρίων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:35