search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Το ΚΚΕ βλέπει πόλωση και παίρνει τα μέτρα του

07.11.2014 22:00
oldphotoskke1410706527.jpg

Οι επισκέψεις των Σαμαρά και Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια στην αρχή της εβδομάδας, κατά το ΚΚΕ, εντάσσονται στο παραδοσιακό παιχνίδι της δικομματικής πόλωσης, παιχνίδι που «το έχουμε μάθει πάρα πολύ καλά δεκαετίες τώρα»

Οι επισκέψεις των Σαμαρά και Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια στην αρχή της εβδομάδας, κατά το ΚΚΕ, εντάσσονται στο παραδοσιακό παιχνίδι της δικομματικής πόλωσης, παιχνίδι που «το έχουμε μάθει πάρα πολύ καλά δεκαετίες τώρα», όπως λένε στον Περισσό.

Απέναντι στην πόλωση αυτήν το ΚΚΕ χτίζει σταθερά τη δική του άμυνα προκειμένου να αντέξει τους κραδασμούς της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, όποτε κι αν έρθει αυτή, διατηρώντας τις δυνάμεις του στα σημερινά δημοσκοπικά επίπεδα, δηλαδή πάνω από την επίδοση των εκλογών του Ιουνίου του 2012. Άμυνα η οποία περιλαμβάνει από τη μία την επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σε συνδυασμό με την αποδόμηση της… επόμενης κυβέρνησης και από την άλλη την ανάδειξη του αγωνιστικού δρόμου έναντι των κινήσεων τακτικής και της διεξόδου μέσω κάλπης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ να τον κατηγορεί ότι καλλιεργεί στον λαό τη λογική της «ανάθεσης» και υπονομεύει το κίνημα.

Ερμηνεύοντας τις κινήσεις των Σαμαρά και Τσίπρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real FM) ότι στόχος των δύο ήταν να παίξουν σ’ αυτό το παιχνίδι της πόλωσης, να καλλιεργήσουν και να εντείνουν – μέσα από τις συναντήσεις με τον ανώτατο θεσμικό παράγοντα – την πόλωση «μέσα στον λαό».

Μάχη στις συμπληγάδες

Στρέφοντας τα βέλη προς αμφότερους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τις συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και εν γένει την τακτική της πόλωσης «άνευ αντικειμένου», που δεν προσφέρουν υπηρεσίες στον λαό, αντιθέτως συνιστούν «εμπαιγμό» σε βάρος του. Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα επαναλαμβάνοντας τη θέση που έχει διατυπώσει και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι δηλαδή όσο πιο μεγάλη είναι η στρατηγική σύγκλιση μεταξύ των δύο κομμάτων στα μείζονα ζητήματα τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ανάγκη της πόλωσης, «τόσο θα δυναμώνουν κι αυτοί οι προεκλογικοί τόνοι αντιπαράθεσης για τέτοια, πολλές φορές, δευτερεύοντα ζητήματα».

Στον Περισσό θεωρούν ότι οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες μέρες είναι αποκαλυπτικές κι επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τη θέση του ότι με ή χωρίς μνημόνια η αυστηρή δημοσιονομική επιτήρηση θα συνεχιστεί, ότι δηλαδή εντός της Ε.Ε. τα μνημόνια ως πολιτική θα είναι «διαρκείας» για όλες τις χώρες. Η υπογράμμιση αυτή αποτελεί μόνιμο στοιχείο της ρητορικής του ΚΚΕ καθώς θεωρείται ότι αποκαλύπτει τα αδιέξοδα της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπραγμάτευσης για το χρέος και στηρίζει την κριτική του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά πραγματική εναλλακτική πολιτική λύση για τα θιγόμενα από την κυβερνητική πολιτική κοινωνικά στρώματα.

Μνημόνια για «πάντα»

«Τα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσεις, θα είναι πανταχού παρόντα και το επόμενο διάστημα. Είναι πασίγνωστο ότι ήδη βρισκόμαστε σε μόνιμη επιτήρηση από μνημόνια διαρκείας, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλες οι χώρες της ευρωζώνης και για τα επόμενα χρόνια. Τα ίδια μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα με αντίστοιχους νόμους παίρνονται και στη Γαλλία, που δεν έχει μνημόνιο, παίρνονται και στην Ιταλία, παίρνονται και σε άλλες χώρες που δεν έχουν καθόλου μνημόνια ή που δεν έχουν τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος που έχει η Ελλάδα» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηριστικά.

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και από το βήμα του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα το περασμένο Σάββατο. Προκρίνοντας την κινηματική δράση που προϋποθέτει την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων, κάλεσε τον κόσμο να δώσει συνέχεια στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες». Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους υπόσχονται νέες δήθεν κυβερνητικές λύσεις, νέους μεσσίες, που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους»…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:56