search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17
MENU CLOSE

Ελπίδες για θεραπεία του Έμπολα με το αίμα γιατρού που νίκησε τον ιό (Photo)

07.11.2014 15:35
Ελπίδες για θεραπεία του Έμπολα με το αίμα γιατρού που νίκησε τον ιό (Photo) - Media

Αντισώματα κατά του Έμπολα αναπτύχθηκαν στο αίμα του γιατρού, Κεντ Μπράντλι, υποστηρίζουν οι γιατροί που είχαν αναλάβει την θεραπεία του.

Αντισώματα κατά του Έμπολα αναπτύχθηκαν στο αίμα του γιατρού, Κεντ Μπράντλι, υποστηρίζουν οι γιατροί που είχαν αναλάβει την θεραπεία του.
 
Το αίμα του είναι περιζήτητο γιατί είναι ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύτηκε από τον ιό. Ο Μπράντλι είχε λάβει φαρμακευτική αγωγή σε πειραματικό στάδιο και είχε υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος από πρώην ασθενή που έπασχε από τον ιό, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
 
Ήταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο της Ατλάντα από τον Ιούλιο, μέχρι και τις 20 Αυγούστου. Τελικά, στις 21 Αυγούστου έλαβε εξιτήριο γιατί η κατάστασή του είχε βελτιωθεί.
 
Ο ακτιβιστής γιατρός έχει δώσει αίμα σε τρεις ανθρώπους, μέσα σ’ ένα μήνα. Τον συνάδελφό του ιατρό Ρικ Σάκρα, τον ανεξάρτητο εικονολήπτη Ασόκα Μούκπο και την Αμερικανίδα νοσοκόμα Νίνα Φαμ από το Ντάλας.

Συγκεκριμένα, στους ασθενείς χορηγείται μόνο το πλάσμα από το αίμα του Μπράντλι.
 
Ο δρ Γουίλιαμ Σέιφνερ, επικεφαλής του τμήματος Προληπτικής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ του Τενεσί, εξήγησε στο αμερικανικό ABC: «Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, ότι η χορήγηση πλάσματος θα μπορούσε να βοηθήσει, ιδίως αν γίνει σε πρώιμο στάδιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17