search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Η «Εγνατία Οδός» προειδοποιεί: Θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα – Απαιτείται ιδιαίτερα προσεκτική οδήγηση

07.11.2014 18:15
Η «Εγνατία Οδός» προειδοποιεί: Θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα - Απαιτείται ιδιαίτερα προσεκτική οδήγηση - Media

Έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα, αύριο και την Κυριακή απευθύνει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», καθώς κατά μήκος του οδικού άξονα της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα, αύριο και την Κυριακή απευθύνει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Κατά μήκος του οδικού άξονα της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., από το μεσημέρι της Παρασκευής 7.11.2014, αναμένονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα (Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη), κατά μήκος όλης της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. 

Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι  θα συνεχιστούν το Σάββατο 08.11.2014. Την Κυριακή 09.11.2014, πάρα την εξασθένηση των φαινόμενων στις περισσότερες περιοχές, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στους Κάθετους Άξονες Καστοριάς, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης:

  • Πριν το ταξίδι τους να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τη μετακίνηση υπό συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση.
  • Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες.
  • Να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους.
  • Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.
  • Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα (φώτα διασταύρωσης) του οχήματός τους.
  • Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
  • Να παρακολουθούν και τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.
  • Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

Ειδικά οι οδηγοί όλων των φορτηγών και ιδιαίτερα των μη φορτωμένων, παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε συνθήκες ισχυρών ανέμων.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:28