search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:55
MENU CLOSE

Η τρόικα «δείχνει τα δόντια της» για τις «100 δόσεις» – Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

08.11.2014 14:34
Η τρόικα «δείχνει τα δόντια της» για τις «100 δόσεις» - Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ - Media

Την απόσυρση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων απαιτεί η τρόικα.

Την απόσυρση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων απαιτεί η τρόικα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα εφημερίδα «Αγορά», που κυκλοφορεί σήμερα, η τρόικα έστειλε email – «βόμβα» στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας να ανακληθεί η διάταξη που ψηφίστηκε πριν μόλις δύο εβδομάδες για τη ρύθμιση χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν διέψευσε την αποκάλυψη, επιμένει ωστόσο ότι η ρύθμιση θα εφαρμοστεί.

«Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί. Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εισπράττει τα αποτελέσματα των επιλογών της

«Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει την είσοδο της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή, η τρόικα τον προσγειώνει μέσω e-mail, απαγορεύοντάς του να έχει γνώμη για το κρίσιμο θέμα των ρυθμίσεων στο δημόσιο. Η κυβέρνηση όμηρος της μέχρι τώρα στρατηγικής της εισπράττει τα αποτελέσματα των επιλογών της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει από το βήμα της ΔΕΘ τη δικιά του πρόταση για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων χρεών η οποία, σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει η κυβέρνηση, λαμβάνει υπόψη της το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των οφειλετών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπαίνει υπό διαπραγμάτευση με παράγοντες και κέντρα εκτός χώρας», προσθέτει.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του σχολιάζει:

«Η διάταξη με την οποία δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών των πολιτών σε 100 δόσεις, ψηφίστηκε μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πολύμηνες προσπάθειες της Κυβέρνησης.

Αποτελεί νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοσθεί χωρίς καθυστερήσεις. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εκδώσουν άμεσα την εγκύκλιο εφαρμογής της.

Όσο αφορά δε την ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων η διάταξη που έρχεται στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί κανονικά».

«Να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία» καλεί την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ.

«Ο νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας αποκαλύπτει πόσο απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το «τέλος του μνημονίου». Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας απολύτως σαφές στους δανειστές ότι τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί», αναφέρει.

Για «απόλυτο ευτελισμό της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά» αποδεικνύει τον απόλυτο ευτελισμό της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, να ανακοινώνει 100 δόσεις στους οφειλέτες του δημοσίου και να διατάζει η τρόικα με ένα e-mail να πάρουν πίσω τη διάταξη» σημειώνει σε γραπτή δήλωση. «Τα ψέματα και η κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού επιβάλλουν εκλογές τώρα», προσθέτει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15