search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:31
MENU CLOSE

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για συντάξεις και υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ

10.11.2014 14:01
ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αυταρχική η απόρριψη της προσφυγής του Ρωμανού - Media

Για το ενδεχόμενο υπαγωγής όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στο ΙΚΑ κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Για το ενδεχόμενο υπαγωγής όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στο ΙΚΑ κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι βουλευτές απευθύνονται στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και επικαλούνται το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».
 
«Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως επιστημονικοφανή μανδύα τη μελέτη του ΚΕΠΕ, προωθεί την ενοποίηση στο κατώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά στο ύψος των συντάξεων με εξίσωσή τους προς τα κάτω και στο ανώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση της δυνατότητας για πρόωρη συνταξιοδότηση, πριν από την ηλικία των 62 ετών, των εργαζομένων μητέρων με ανήλικα παιδιά, των ΑμεΑ και των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς επίσης και με την αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης από 15 σε 20 ασφαλίσιμα έτη (από 4.500 ένσημα σε 6.000)», αναφέρουν οι βουλευτές και κατηγορούν την κυβέρνηση, ότι «αποδέχεται και προωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη συρρίκνωση των συνταγματικών δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού, νέα μείωση μισθών και απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενημερωθούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην υπαγωγή όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς και των ταμείων εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ, με εξαίρεση τον ΟΓΑ. Ζητούν επίσης να ενημερωθούν ποια είναι τα κυβερνητικά σχέδια για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την πρόωρη συνταξιοδότηση και για τον υπολογισμό των συντάξεων καθώς και τυχόν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αιτούνται και το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα υπό τον τίτλο «Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15