search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Φορολογική απαλλαγή για τις νέες ταινίες αν το…εγκρίνει κι η τρόικα!

10.11.2014 15:33
Φορολογική απαλλαγή για τις νέες ταινίες αν το...εγκρίνει κι η τρόικα! - Media

Πρόταση με σκοπό τη θέσπιση ουσιαστικών φορολογικών κινήτρων για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, κατέθεσε η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άντζελα Γκερέκου στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Πρόταση με σκοπό τη θέσπιση ουσιαστικών φορολογικών κινήτρων για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, κατέθεσε η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άντζελα Γκερέκου στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, στην πρόταση προβλέπεται έκπτωση 100% στον φόρο που αναλογεί στο ποσό που επενδύεται στην παράγωγη μιας κινηματογραφικής ταινίας από φυσικά και νομικά πρόσωπα με φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτόν οι επενδυτές θα έχουν διπλό φορολογικό όφελος: Αφ' ενός θα μειώνεται η φορολογική τους βάση, καθώς το μέρος των προ φόρων κερδών που επενδύεται δεν θα συνυπολογίζεται στο φορολογητέο εισόδημα και αφ' ετέρου θα έχουν οικονομικό όφελος ίσο με το ποσό του φόρου εισοδήματος που αναλογεί στο ποσό που επένδυσαν.
 
Χρήση του φορολογικού κινήτρου μπορεί να γίνει από ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές από διεθνείς συμπαραγωγές με συμμετοχή Έλληνα παραγωγού, καθώς και από ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον οπτικοακουστικό τομέα. Η τελευταία περίπτωση αφορά συνήθως έναν αλλοδαπό παραγωγό ο οποίος αναζητεί χώρα με φορολογικά κίνητρα προκειμένου να εκτελέσει σε αυτήν ένα μέρος της παραγωγής μέσω εταιρείας παροχής οπτικοακουστικών υπηρεσιών με φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα.
 
Η πρόταση τέθηκε υπόψη και ειδικευμένου σε φορολογικά θέματα κλιμακίου της τρόικας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται πρόταση σχετικής φορολογικής διάταξης από το υπουργείο Οικονομικών.
 
«Υποβάλαμε ένα απολύτως αναγκαίο και σύμφωνο με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες πλαίσιο φορολογικών κινήτρων. Η υιοθέτησή του, σε συνδυασμό με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μπορούν να βάλουν δυναμικά τη χώρα μας στον χάρτη των ελκυστικών κινηματογραφικών προορισμών» δήλωσε η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09