search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Άρθρο – πρόκληση της «Μιλιέτ» με απειλές εναντίον Ελλήνων πολιτικών στη Θράκη

29.10.2009 16:09
Άρθρο - πρόκληση της «Μιλιέτ» με απειλές εναντίον Ελλήνων πολιτικών στη Θράκη - Media

Μάλλον παρεξηγούν κάποιοι στη Θράκη την ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση. Μπο ρεί να μην έχουν φθάσει τα τούρκικα μαχητικά πάνω από την Ξάνθη, αλλά το κλίμα που επικρατεί είναι αρρωστημένο – εδώ και χρόνια – και γι’ αυτό ευθύνονται και οι «Ελληναράδες» αλλά και οι επίδοξοι…Ιμπρα ήμηδες.

Μάλλον παρεξηγούν κάποιοι στη Θράκη την ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση. Μπο ρεί να μην έχουν φθάσει τα τούρκικα μαχητικά πάνω από την Ξάνθη, αλλά το κλίμα που επικρατεί είναι αρρωστημένο – εδώ και χρόνια – και γι’ αυτό ευθύνονται και οι «Ελληναράδες» αλλά και οι επίδοξοι…Ιμπρα ήμηδες. Οι δεύτεροι, σε μία επίδειξη απίστευ της μισαλλοδοξίας, το έπαιξαν καθοδηγητές ψήφου και στις τελευταίες εθνικές εκλογές και, αμέσως μετά τα αποτελέσματα, θριαμβολόγη σαν μέσα από τον τούρκικο Τύπο ξεπερνώντας τα όρια.

Μ’ ένα άκρως εμπρηστικό κείμενο, το οποίο απειλεί ευθέως Έλληνες πολιτικούς, κυκλο φόρησε στη Θράκη η τούρκικη εφημερίδα «Μιλιέτ» πριν από μερικές μέρες. Με σημείο αναφοράς την αποτυχία του Παναγιώτη Σγουρίδη, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, να επανεκλεγεί στην Ξάνθη με το ΠΑΣΟΚ, ο συ ντάκτης του άρθρου Τζεγκίζ Ομέρ τον απειλεί στον επίλογο του κειμένου του: «Πήρες λοι πόν στα χέρια τα παπούτσια σου; Η μειονό τητα αυτή έτσι τον καταντά τον άνθρωπο. Αν συνεχίσεις μ’ αυτά τα μυαλά, πολλά πράγμα τα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου».

Ο Σγουρίδης είχε στοχοποιηθεί από τους σκληρούς της Θράκης, κυρίως μετά την υπό θεση Οτσαλάν, στην οποία είχε εμπλακεί όταν είχε πάει να συναντήσει τον ηγέτη τον Κούρδων στην Ιταλία. Από τότε οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι που καθοδηγούνται από το τούρκικο προξενείο, τον πολεμούσαν σκληρά, όπως και όποιον άλλο πολιτικό – ανεξαρτήτως κόμματος – διατηρεί απόψεις που δεν είναι σύμφωνες με τις τούρκικες.

Ένας απ’ αυτούς τους πολιτικούς έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ότι «δεν χρειάζεται να κάνεις προεκλογική εκστρατεία στην Ξάνθη. Αρκεί να πας να πιεις έναν καφέ στο προξενείο, να σε δουν ότι μπήκες, και την πήρες την εκλογή». Ο ίδιος δεν το έκανε, γι’ αυτό και είναι εκτός Βουλής.

 

Πυρά…

Το άρθρο της «Μιλιέτ» ξεκινά με «συμβου λές» προς τη νέα κυβέρνηση, από την οποία η μειονότητα «περιμένει να δει να πραγματοποι ούνται οι προσδοκίες της… Επιθυμεί να δει τα οφέλη ως πολίτης της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η επιστροφή των μειονοτικών δικαιωμάτων που έχουν σφετεριστεί εδώ και πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια, μετά τις «συμβουλές», υπάρ χουν οι προειδοποιήσεις: «Η μειονότητα έδειξε πολύ καλά πώς τιμωρεί τα κόμματα που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της. Να η κατάντια της Ν.Δ., ελπίζουμε το ΠΑΣΟΚ να μην πέσει σε τέτοιο χάλι». Είναι βέβαιο ότι Σωκρά της Ξυνίδης, που εξελέγη στην Ξάνθη αλλά και στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ πρόσφα τα, είναι ο αποδέκτης… των προειδοποιήσεων.

Επικεντρώνοντας τα πυρά του στον Π. Σγου ρίδη, ο συντάκτης του άρθρου της «Μιλιέτ», τον χαρακτηρίζει «φίλο του παιδοκτόνου και αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ Οτσαλάν» και του επιτίθεται γιατί σε ομιλία του είχε πει αναφε ρόμενος στη δράση του τούρκικου προξενείου ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα προξενικά πρωτόκολλα και τη φιλοξενία». Με αφορμή αυτή τη φράση η «Μιλιέτ» περνάει… γενεές δεκατέσσερις τον Π. Σγουρίδη:

«Τι γρήγορα που ξέχασε τη μεγά λη του ήττα από τον Μανταντζή (σ.σ.: αναφέρεται σε προηγού μενη εκλογική αναμέτρηση), αν είχε μυαλό δεν θα έπρεπε να μιλά καθόλου, να κρυβόταν κάπου και να μην έβγαινε από εκεί… Αν συνεχίσουν σ’ αυτό τον ρυθμό ο ίδιος και οι όμοιοί του, όλοι θα πάρουν την απάντηση που πρέπει .Όσο αυτοί θα μιλούν έτσι, θ’ αυξάνο νται ευθέως ανάλογα και οι ψήφοι που θα πη γαίνουν προς τους Τούρκους υποψηφίους». Στο ίδιο άρθρο επισυνάπτει και προεκλογικό κείμενο του ίδιου συντάκτη, στο οποίο καλού σε «το Γενικό Προξενείο να κόψει το τιμολόγιο της αποτυχίας του Σγουρίδη»!!!

Κι αφού κατάφερε ο αρθρογράφος (;) της «Μιλιέτ» να εξασφαλί σει «τιμολόγιο αποτυ χίας» για έναν Έλληνα βουλευτή, επιχαίρει κλείνοντας το άκρως επιθετικό κείμενό του:

«Αυτά λοιπόν, κύριε Σγουρίδη. Σιγά σιγά βγαίνει η κατάρα του αδικημέ νου, του ταλαιπωρημέ νου. Πήρες λοιπόν στα χέρια τα παπούτσια σου; Η μειο νότητα αυτή έτσι τον καταντά τον άνθρωπο. Αν συνεχίσεις μ’ αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου. Έληξε η περίο δος η δική σου και των ομοίων σου και καλό θα ήταν να αρχίσετε να το χωνεύετε. Το ελάχιστο που θα κερδίσετε θα είναι να είστε ήσυχοι στη σύνταξή σας. Στο καλό…»!!! Το πιο παράδοξο; Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Καλώς να έλθει η τουρκοελληνική φιλία». Για την… τουρκο ελληνική φιλία δεν ξέρουμε, πάντως η ελληνο τουρκική έχει, απ’ ό,τι φαίνεται, πολλά εμπόδια ακόμη για να μπει σ’ έναν δρόμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55