search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση διαφθοράς στο δήμο Μυκόνου

18.08.2010 08:21
Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση διαφθοράς στο δήμο Μυκόνου - Media

Το σκάνδαλο που αποκάλυψε η «Καθημερινή» και ήθελε δύο δημάρχους, δύο αντιδημάρχους και υπαλλήλους να καλύπτουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μυκόνου ώστε να μην πληρώνουν φόρους στο δήμο ερευνά η εισαγγελέας Σύρου, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Το σκάνδαλο που αποκάλυψε η «Καθημερινή» και ήθελε δύο δημάρχους, δύο αντιδημάρχους και υπαλλήλους να καλύπτουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μυκόνου, ώστε να μην πληρώνουν φόρους στο δήμο, ερευνά η εισαγγελέας Σύρου, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Οι επτά δημόσιοι λειτουργοί πρόκειται να καταθέσουν σύντομα, ενώ σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ερευνώνται και πράξεις που επισύρουν κατηγορίες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες επισύρουν ποινές έως και 20ετούς φυλάκισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο έγγραφο που έστειλε η εισαγγελέας στον ανακριτή αναφέρεται πως στελέχη του δήμου «κάλυπταν» τους εκάστοτε οφειλέτες, συντηρώντας σκοπίμως ένα χάος στις υπηρεσίες του δήμου, ενώ επέτρεπαν και στους οφειλέτες να συνεχίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, παρότι υπήρχαν σε βάρος τους βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο Μυκόνου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ζημιά λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης για τον Δήμο αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως διώξεις ασκήθηκαν και κατά τεσσάρων υπαλλήλων του δήμου, αλλά και εννέα τραπεζών στο νησί που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα το οποίο εξαφάνιζε τα έσοδα του δήμου από τα τέλη και εξέδιδε πλαστές αποδείξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10