search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Τα ΜΑΤ έκαναν κατάληψη σε Νομική και ΑΣΟΕΕ – Επίθεση σε φοιτητές με δύο τραυματίες (Photos & Video)

12.11.2014 22:00
Τα ΜΑΤ έκαναν κατάληψη σε Νομική και ΑΣΟΕΕ - Επίθεση σε φοιτητές με δύο τραυματίες (Photos & Video) - Media

Ένταση επικράτησε έξω από τη Νομική σχολή της Αθήνας, όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε φοιτητές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το αποκλεισμένο από ΜΑΤ Πανεπιστήμιο. Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν. Συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια.

Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται συγκεντρωμένοι φοιτητές του Ιδρύματος. 

Οι φοιτητές έφτασαν στο σημείο με διαδήλωση μέσω της οδού Ιπποκράτους. Αναγκάστηκαν να κινηθούν αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να περάσουν από την οδό Ρήγα Φεραίου. 

Νωρίτερα ένταση επικράτησε έξω από τη Νομική σχολή της Αθήνας, όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε φοιτητές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το αποκλεισμένο από ΜΑΤ Πανεπιστήμιο. Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν. 

Δύο φοιτητές τραυματίες

Δύο φοιτητές χτυπήθηκαν στο κεφάλι από τα ΜΑΤ.

Στην πρώτη περίπτωση, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, μετά την απώθηση των συγκεντρωμένων επικρατούσε σχετική ηρεμία.

Ο φοιτητής μιλούσε στο τηλέφωνο, όταν δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ.

Πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλε την αστυνομοκρατία και κάλεσε τους σπουδαστές να προχωρήσουν σε καταλήψεις παντού. "Αυτή είναι η κατάσταση που θέλει να επιβάλει στο Πανεπιστήμιο ο Φορτσάκης", κατέληξε.  

Λίγο αργότερα και δεύτερος φοιτητής χτυπήθηκε στο κεφάλι από ΜΑΤ. 

Οι φοιτητές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία εργαζομένων, συλλογικότητες, κοινωνικούς φορείς και σε όλους τους πολίτες εν γένει να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή. 

Αλέξης Μητρόπουλος: Είμαι κι εγώ φοιτητής ανάμεσα στους φοιτητές 

Τη συμπαράστασή του στους συγκεντρωμένους φοιτητές εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, που έφτασε πριν λίγη ώρα στη συγκέντρωση. 
 
"Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Νίκο Τεμπονέρα", είπε. 
 
"Είμαι  κι εγώ φοιτητής ανάμεσα σε αυτούς τους φοιτητές. Καλούμε την πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου Αθηνών σε συνδιαλλαγή, καλούμε τον Πρύτανη να ακούσει αιτήματα φοιτητών. 

Διονύσης Τεμπονέρας: Κρίσιμες οι μέρες που έρχονται

Στη συγκέντρωση βρίσκεται και ο Διονύσης Τεμπονέρας, διδακτορικός φοιτητής, γιος του δολοφονηθέντος από μέλη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. 

"Καλούμε τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση. Ειδικά οι μέρες που έρχονται είναι πολύ κρίσιμες. Είναι η ώρα να αντισταθούμε στην κατάσταση αυτή που βιώνουμε. 

Ζαχαρίας Τριγάζης: Απαράδεκτο να βλέπουμε ξανά ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο 

"Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη ακόμα μια φορά από πλευράς Πρύτανη, να αποφασίζει μέσα στη νύχτα να πραγματοποιεί νέο λοκ άουτ στο Πανεπιστήμιο", καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ζαχαρίας Τριγάζης. 
 
"Είχαν έρθει άνθρωποι για τις ορκωμοσίες και αυτός επέλεξε να φέρει ΜΑΤ για ακόμα μια φορά τόσο στην Πρυτανεία όσο και στη Νομική".
 
"Αυτό είναι απαράδεκτο. Η λογική του δε συνάδει με τη λογική του ασύλου, με τη λογική του ελεύθερου και δημοκρατικού Πανεπιστημίου"

"Θα παλέψουμε μαζί με τους φοιτητές για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση", καταλήγει.

«Το φοιτητικό κίνημα θα απαντήσει»
 
 «Η εικόνα αυτή είναι ανεπίτρεπτη. Τα ΜΑΤ μάς απώθησαν, αλλά θα βρουν απέναντί τους το Φοιτητικό Κίνημα και τις συλλογικές μας διαδικασίες», δήλωσε ο φοιτητής της Νομικής, Κώστας Κανδηλώρος.
 
«Μέσα στη νύχτα ο Πρύτανης αποφασίζει ετσιθελικά να κάνει νέο λοκ άουτ στο ΕΚΠΑ. Θα πάρει όμως απάντηση από το φοιτητικό κίνημα, και εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη».

Από το βράδυ της Τετάρτης, κατάληψη των ΜΑΤ σε Νομική και ΑΣΟΕΕ 

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης επτά διμοιρίες των ΜΑΤ "κατέλαβαν" τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ προκειμένου να μην γίνουν καταλήψεις αλλά και γενικές συνελεύσεις από τους φοιτητές, εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές της Νομικής, πέρα από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε κατάληψη στη σχολή με αίτημα, μεταξύ άλλων, και την επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Τα μέτρα περιφρούρησης της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ οι διμοιρίες στη Νομική και την ΑΣΟΕΕ θα παραμείνουν μέχρι και τη Δευτέρα μετά από σχετικό αίτημα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φροτσάκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53