search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:15
MENU CLOSE

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

13.11.2014 11:46
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Media

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε όλο το κέντρο της Αθήνας, έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από την Αστυνομία, από χτες το βράδυ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

 
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε όλο το κέντρο της Αθήνας, έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από την Αστυνομία, από χτες το βράδυ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα αστυνομικά μέτρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ, είναι ίσως τα πλέον έντονα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποιήσεων στον χώρο της Παιδείας και το σύνολο της μάχιμης δύναμης από όλες τις υπηρεσίες της Αθήνας, που αριθμεί περισσότερους από 6.000 αστυνομικούς, θα είναι στον δρόμο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18/11/2014, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

Ήδη, από χτες το βράδυ έχουν κλείσει οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας και της ΑΣΟΕΕ, ενώ με αίτημα των πρυτανικών Αρχών, δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν τα ιδρύματα εξωτερικά.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής και της Φιλοσοφικής έχουν ανακοινώσει απόφασή τους για κατάληψη της Νομικής, προκειμένου να μείνει ανοιχτή η σχολή, με δική τους περιφρούρηση, ενώ σήμερα αναμένεται ανάλογη απόφαση και για την ΑΣΟΕΕ.

Ωστόσο η προσπάθεια υλοποίησης της απόφασης στη Νομική, σήμερα το πρωί, εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραμένουν συγκεντρωμένοι περίπου 300 φοιτητές στον παράδρομο της οδού Ακαδημίας, σε ένδειξη συμπαράστασης, εκτός των άλλων και στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη συνέχεια θα μεταβούν και αυτοί στην οδό Ακαδημίας, για να ενωθούν με τους φοιτητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13