search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:51
MENU CLOSE

Σφοδρή κριτική Μπακογιάννη σε Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ – Δεν ψηφίζει την τροπολογία ο Απ. Κακλαμάνης

13.11.2014 12:45
Σφοδρή κριτική Μπακογιάννη σε Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ – Δεν ψηφίζει την τροπολογία ο Απ. Κακλαμάνης - Media

Έντονα επικριτική εναντίον του Γκίκα Χαρδούβελη, σχετικά με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη στη σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την σχετική τροπολογία εξέφρασε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Έντονα επικριτική εναντίον του Γκίκα Χαρδούβελη, σχετικά με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη στη σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την σχετική τροπολογία εξέφρασε ο Απόστολος Κακλαμάνης.
 
 
Σε παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για τα λογιστικά πρότυπα, η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να μεταφέρει τη σφοδρή ενόχλησή της στον κ. Χαρδούβελη για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η Επιτροπή, αλλά και για το πώς έφθασε η τροπολογία στη Βουλή.
 
«Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσφορία μου για τη λειτουργία της Επιτροπής σε θέματα όπως αυτά που συζητάμε, δηλαδή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει απευθείας στην Ολομέλεια της Βουλής και να μην περνάει από την Επιτροπή Οικονομικών, που διαθέτει έμπειρους βουλευτές οι οποίοι θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά, και να πληροφορούμαι σήμερα ότι άλλη τροπολογία έρχεται πάλι στην Ολομέλεια της Βουλής την ώρα που υπάρχει η Επιτροπή σε λειτουργία», είπε η Ντ. Μπακογιάννη.

Απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Επιτροπής, συμπλήρωσε: «Παρακαλώ να μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών την προσωπική μου δυσφορία και αυτή των συναδέλφων μου για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών και να θυμίσω ότι στη δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία».
 
Δεν ψηφίζει την τροπολογία ο Απόστολος Κακλαμάνης
 
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την τροπολογία εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση της Βουλής και πρόσθεσε: «Αυτή η αντίληψη για την απαξίωση της Βουλής επιτρέπει στους δανειστές νόμο που μόλις τώρα ψηφίσαμε να ζητούν τώρα να ψηφίσουμε διαφορετικά. Δεν θέλω να κάνω χαρακτηρισμό διότι δεν θα τιμά όσους το ανέχονται. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει, τουλάχιστον από τον ομιλούντα».
 
Επανέλαβε ότι η ψήφος του στην κυβέρνηση «είναι ψήφος, ουσιαστικά, ανοχής. Η οργή μου σταματά στο μη χείρον που ξέρω τι θα ακολουθήσει».
Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε «υπουργείο μπάχαλο» το Υπουργείο Οικονομικών και επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο Κοινοβούλιο. «Η τακτική αυτή της κυβέρνησης, να μετατρέψει την ελληνική Βουλή σε σάκο του μποξ της δυσαρέσκειας και της οργής του ελληνικού λαού για τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι προφανώς τυχαία», είπε.
 
 Πηγή: naftemporiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15