search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:53
MENU CLOSE

Στις 12 η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για τον ΕΝΦΙΑ – Ρελάνς από ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

14.11.2014 06:24
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο του προϋπολογισμού - Media

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι θα διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο. 

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι θα διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο.

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προανήγγειλε ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, ενώ έκανε λόγο για υπουργείο Οικονομικών «μπάχαλο». Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος κάλεσε τον κ. Χαρδούβελη να ζητήσει συγγνώμη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από τους βουλευτές και να εξηγήσει πού οφείλεται το λάθος. «Προφανώς εδώ υπάρχει θέμα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «χάσαμε επικοινωνιακά το όλο θέμα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό».

Έντονες επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών επί της διαδικασίας με την οποία έφτασε η τροπολογία στη Βουλή, εξέφρασε και η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. Υπέρ της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά όχι και της εξαίρεσης του φόρου εισοδήματος και των άλλων οφειλών τάχθηκε τέλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

«Ο νόμος είναι πάρα πολύ καλός, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχθώ να αποσυρθεί η β' υποπαράγραφος», είπε και πρόσθεσε με έμφαση: «Το θέμα του ΕΝΦΙΑ μπορώ να το δεχτώ, αλλά όχι την κατάργηση όλων των άλλων».

Ρελάνς από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Με αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων, απάντησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες για τις δύο τροπολογίες θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι.  Η κίνηση της πλειοψηφίας στην Ολομέλεια της Βουλής, εκπροσωπούμενη από 17 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Δρίτσα, ο οποίος έκανε λόγο για «αντιπερισπασμό που συμβαίνει ελαχιστότατες φορές στο Κοινοβούλιο και αποσκοπεί στο να εκβιάσει επί της ουσίας τους βουλευτές της πλειοψηφίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:50