18/12/2018 20:22:06
16.11.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Συνένοχοι σε μια μοχθηρή ταυρομαχία για τη ζωή τους...

Συνένοχοι σε μια μοχθηρή ταυρομαχία για τη ζωή τους... - Media

Το «Bull» είναι το καινούργιο – και ήδη βραβευμένο – δημιούργημα του Βρετανού Μάικ Μπάρτλετ. Ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Πετρόπουλου στο θέατρο «Αργώ», στο Μεταξουργείο, και είναι επίκαιρο όσο ποτέ!

«Δύο θέσεις για τρεις υποψηφίους. Τρεις υπάλληλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα το αφεντικό να αποφασίσει ποιος από τους τρεις θα απολυθεί για να επιβιώσει η εταιρεία. Ένας από τους τρεις πρέπει να βγει από τη μέση. Ποιος από τους τρεις και για ποιον λόγο; Σφαγή. Ο θάνατός σου, η ζωή μου. Δεν μου κάνεις πια και σε πετάω στα σκουπίδια. Καιάδας. Κοινωνική ανθρωποφαγία. Κτηνωδία, μοχθηρία, αυταρχισμός. Το σύστημα μας έχει πείσει πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Φασισμός μεταμφιεσμένος σε οικονομική αναγκαιότητα. Άνθρωποι αναλώσιμοι. Κανένα έλεος για τον χαμένο. Καμία κάθαρση. Τα αρπακτικά κατασπαράζουν το ψοφίμι. Και η ζωή συνεχίζεται…».

Αυτή είναι η υπόθεση του βίαιου «Bull». Πρόκειται για το καινούργιο έργο του 34χρονου Μπάρτλετ, που παίχτηκε ήδη με επιτυχία στο Broadway. Βραβεύτηκε τον Οκτώβριο του 2013 ως το καλύτερο έργο της χρονιάς (National Theatre Awards) ενώ ετοιμάζεται να ανέβει τον Γενάρη του 2015 στην ιστορική σκηνή Young Vic του Λονδίνου. O Μπάρτλετ, γνωστός από το εντυπωσιακό, και επίσης βραβευμένο, «Cock» του 2009, που ζούμαρε στο παιχνίδι των εξουσιών ανάμεσα σ’ ένα ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο, επανέρχεται με μια τυραννική μονομαχία σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον. Στη μία ώρα και δέκα λεπτά που διαρκεί η παράσταση, το κείμενο κινείται στα όρια της ανθρώπινης σκληρότητας σχετικά με την επιβίωση του ισχυρότερου, κάνοντας τον θεατή να νιώσει συνένοχος με το να συμμετέχει, ακόμα και άθελά του, στο βάρβαρο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

Παίζουν: Μπέττυ Αποστόλου, Παναγιώτης Θεοδώρου, Φώτης Πυριτίδης, Διονύσης Σάββας. Στον ρόλο του Κάρτερ κάθε Κυριακή ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

INFO Θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο), κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.15, μέχρι 16.11, και κάθε Σάββατο στις 19.15 και Κυριακή στις 21.15, μέχρι 22.11, τιμές: 5-12 ευρώ, 210-5201684.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.