search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:01
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

14.11.2014 14:20
21871521415974700

Στον χώρο του Πολυτεχνείου κατέληξε η πορεία φοιτητών, εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών διοικητικών υπαλλήλων.

 
Στον χώρο του Πολυτεχνείου κατέληξε η πορεία φοιτητών, εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών διοικητικών υπαλλήλων.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 14:00 από τα Προπύλαια και αφού κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου στη Βουλή, όπου παρέμεινε περίπου μισή ώρα, συνέχισε μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων μέχρι το Πολυτεχνείο. 

Εκεί, συμμετέχοντες στην πορεία εισήλθαν από την είσοδο της οδού Τοσίτσα, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.

Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου και Πατησίων.


 
Το συλλαλητήριο οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των πρυτανικών αρχών να αποκλείσουν με ΜΑΤ στις σχολές, με στόχο να αποτραπούν καταλήψεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και μετά την απίστευτη αστυνομική βία και τις επιθέσεις που δέχτηκαν φοιτητές έξω από τη Νομική και το Πολυτεχνείο.
 
Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ πυροδότησε και ενδοπανεπιστημιακές διαφωνίες, καθώς μερίδα πανεπιστημιακών έχει εκφράσει την αντίθεσή της, ενώ στο φοιτητικό μέτωπο οι κινητοποιήσεις μεταφέρθηκαν στην «περιφέρεια» του πανεπιστημίου Αθηνών με τις καταλήψεις της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής Σχολής. 

 
Καταλήψεις και στο ΑΠΘ

Συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπό κατάληψη παραμένει από το νωρίς το πρωί το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, μετά από απόφαση των Συλλόγων Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:01