search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Βασιλόπουλος για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Πρόκληση να δίνονται 20 εκατ. ευρώ, σε Α.Ε.»

14.11.2014 16:23
Βασιλόπουλος για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Πρόκληση να δίνονται 20 εκατ. ευρώ, σε Α.Ε.» - Media

Δηλώσεις που απηχούν τις θέσεις της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, σχετικά με τα 20 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε για το γήπεδο της ΑΕΚ, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε ο Άρης Βασιλόπουλος.

 

Δηλώσεις που απηχούν τις θέσεις της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, σχετικά με τα 20 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε για το γήπεδο της ΑΕΚ, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε ο Άρης Βασιλόπουλος.
 
Τις απόψεις του φιλοξενεί «Η εφημερίδα των Συντακτών». Χαρακτηρίζει πρόκληση να παραχωρηθούν από την Περιφέρεια, 20 εκατ. ευρώ σε ανώνυμη εταιρεία και πρόσθεσε πως συμφωνεί με τη διάθεση του ποσού, μόνον αν διατεθούν σε έργα πέριξ του γηπέδου.
 
Η αρχική ερώτηση στην οποία απάντησε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ήταν για την αντίδραση του κόσμου στην ψήφιση των 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ. Είπε τα εξής:
 
 «Ο κόσμος έχει τις ανάγκες του και σε μια εποχή φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας θεωρεί προκλητικό να δίνονται 20 εκατ. για ανώνυμες επιχειρήσεις. Στην περιοχή μας που είχαμε πλημμύρες, το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους.
 
Αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και να δίνονται 20 εκατ. για γήπεδα. Εμείς συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Αν τα 20 εκατ. προορίζονται για έργα υποδομών πέριξ του γηπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία και τη ζωή στην πόλη, δεν έχουμε πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που δεν προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, διαφωνούμε».
 
«Πώς θα προστατεύσετε το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, όταν σύμφωνα με το Νέο Ρυθμιστικό δεν ανήκει πλέον στον δήμο;», ήταν η επόμενη ερώτηση και η απάντησή του ήταν:
 
«Από το 2010 ως παράταξη, βάζαμε ως κατεπείγον ζήτημα την προστασία του άλσους. Όλα αυτά τα χρόνια το άλσος το εγκατέλειψαν κυβέρνηση και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε μετά να πούνε «Τι το θέλετε; Καλύτερα να κόψετε ένα κομμάτι και να το ακρωτηριάσετε». Εμείς είπαμε και προεκλογικά ναι στο γήπεδο.
 
Θέλουμε την επιστροφή της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά δεν δεχόμαστε στο όνομα της κατασκευής του γηπέδου να παραχωρηθεί δασική έκταση. Αυτές οι θέσεις μας ισχύουν. Όντως μετά την ψήφιση του Ρυθμιστικού το άλσος παύει να ανήκει κατά χρήση και κυριότητα στον δήμο και ανήκει σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
 
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό και έχουμε δηλώσει από όταν ψηφίστηκε το Ρυθμιστικό ότι θα το αντιπαλέψουμε με όλα τα μέσα. Ακόμα δεν έχει βγει καμία διοικητική πράξη σε σχέση με τον νόμο. Θα εξετάσουμε όλες τις πιθανότητές προκειμένου να υπερασπιστούμε το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, πάντα σε διαβούλευση με τους πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:04