search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48
MENU CLOSE

“Προσφέραμε” στα Νησιά Φερόε τη σημαντικότερη νίκη στην ιστορία τους

15.11.2014 07:30
\"Προσφέραμε\" στα Νησιά Φερόε τη σημαντικότερη νίκη στην ιστορία τους - Media

Οι παίκτες του Ρανιέρι μπήκαν αποφασισμένοι να δείξουν στους αντιπάλους τους ότι αυτοί είναι το “αφεντικό” του ματς όμως, σύντομα η “γαλανόλευκη” προσγειώθηκε στην πραγματικότητα που επιβάλλει την ανωτερότητα να αποτυπώνεται και στο χορτάρι. 

 
Οι παίκτες του Ρανιέρι μπήκαν αποφασισμένοι να δείξουν στους αντιπάλους τους ότι αυτοί είναι το “αφεντικό” του ματς όμως, σύντομα η “γαλανόλευκη” προσγειώθηκε στην πραγματικότητα που επιβάλλει την ανωτερότητα να αποτυπώνεται και στο χορτάρι. 

Ο αμυντικός προσανατολισμός των ποδοσφαιριστών του Λαρς Όλσεν ήταν εμφανής όμως οι φιλοξενούμενοι βλέποντας το άναρχο παιχνίδι της Εθνικής αποφάσισαν να βγουν μπροστά για να απειλήσουν. 

Και όχι απλά τα κατάφεραν αλλά έφτασαν και μία… ανάσα από το γκολ. 

Στο 17’ ο Όλσεν εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Καρνέζη και κατέληξε άουτ.

Συνεχώς όρθιος μπροστά από τον πάγκο του ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρακολουθούσε την ομάδα του να αγωνίζεται χωρίς πλάνο. Οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών είχε άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της Εθνικής και φυσικά στη δημιουργία φάσεων. Ο Φάνης Γκέκας έμοιαζε αποκομμένος και ο Παναγιώτης Κονέ με συνεχή τρεξίματα πάσχιζε να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με την επίθεση. 

Ουσιαστικά η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 36’ όταν ο Καρέλης σούταρε από πλάγια θέση αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δύο λεπτά αργότερα η Εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. 

Στο 43’ και για μερικά δευτερόλεπτα άπαντες στο “Γ. Καραϊσκάκης” σταμάτησαν να… αναπνέουν. Για όσο δηλαδή διήρκεσε η πορεία της μπάλας από το κεφάλι του Όλσεν μέχρι το… χέρι του Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση και γλίτωσε την ομάδα από το 0-1. 

Το ημίχρονο στο Φάληρο έκλεισε με μια απίστευτη φάση. Και μην απορείτε για ποια ομάδα. Φυσικά για τα Ν. Φερόε. Ο Έντμουντσον βγήκε τετ α τετ με τον Καρνέζη, επιχείρησε να τον “κρεμάσει” όμως, ο πορτιέρο της Ουντινέζε απέκρουσε με το… πρόσωπο. 

Στο 2ο ημίχρονο θέλοντας να τονώσει ή μάλλον να κάνει… υπαρκτή τη γραμμή κρούσης του, ο Ρανιέρι πέρασε στο ματς τον Στέφανο Αθανασιάδη στη θέση του Φάνη Γκέκα. Τίποτα δεν άλλαξε όμως. Αυτοί που έμοιαζαν και ήταν κυρίαρχοι και έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ ήταν οι παίκτες του Όλσεν. 

Στο 51’ ο Μπενιάμινσεν βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. 

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία. Ο Χάνσον πέρασε σαν… σταματημένο τον Καράμπελα, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και μετά από το σουτ του Χολστ ο Έντμουντσον έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Καρνέζη. 

Παγωμάρα…

Με σταυρωμένα τα χέρια του ο Κλαούντιο Ρανιέρι έμοιαζε να μην πιστεύει αυτό που είχε συμβεί. Οι Έλληνες φίλαθλοι προσπαθούσαν με τη φωνή τους να δώσουν ώθηση στους διεθνείς αλλά μάταια. Το άναρχο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έγινε ακόμα πιο προβλέψιμο μετά και από το γκολ των φιλοξενούμενων και με εξαίρεση το οριζόντιο δοκάρι του Κονέ στο 89’ η Εθνική δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των αντιπάλων. 

Η… θηλιά του χρόνου έσφιγγε ακόμα πιο πολύ και το τελευταίο σφύριγμα του Ριτσόλι προκάλεσε ένα παρατεταμένο γιουχάισμα που κάλυψε τον Φαληρικό ουρανό την ώρα που οι Έλληνες διεθνείς αποχωρούσαν με σκυμμένο το κεφάλι. 

Απολύτως δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών των Φερόε για τη σημαντικότερη νίκη της ιστορίας τους.

Βαθμολογία

1. Ρουμανία 10β.
2. Β. Ιρλναδία 9β.
3. Ουγγαρία 7β.
4. Φινλανδία 4β.
5. Νήσοι Φερόε 3β.
6. Ελλάδα 1β.

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (29/03/2015)

Β. Ιρλανδία-Φινλανδία
Ρουμανία-Νήσοι Φερόε
Ουγγαρία-Ελλάδα
 
 Πηγή: Real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48