search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:15
MENU CLOSE

Άρον άρον φεύγει ο Πούτιν από τους G20 λόγω Ουκρανίας

15.11.2014 14:01
Άρον άρον φεύγει ο Πούτιν από τους G20 λόγω Ουκρανίας - Media

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να επισπεύσει την αποχώρησή του από τη σύνοδο των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες σχετικά με την ουκρανική κρίση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να επισπεύσει την αποχώρησή του από τη σύνοδο των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες σχετικά με την ουκρανική κρίση, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος που συνοδεύει τον πρόεδρο.

Ο Πούτιν δέχτηκε κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη σύνοδο, περιλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

"Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία", είπε ο Χάρπερ στον Πούτιν στη σύνοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Η απάντηση του Πούτιν στο σχόλιο του Χάρπερ δεν ήταν θετική, δήλωσε σε email του ο ΜακΝτόναλτ χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11