search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:30
MENU CLOSE

Καταστροφική η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. λέει ο Ρέντσι

16.11.2014 16:44
Καταστροφική η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. λέει ο Ρέντσι - Media

Μία πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα συνιστούσε «καταστροφή» τόσο για την ίδια όσο και για το μπλοκ των 28, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. 

 
Μία πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα συνιστούσε «καταστροφή» τόσο για την ίδια όσο και για το μπλοκ των 28, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας του με την ΕΕ προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής της ή μη το 2017, αν το συντηρητικό του κόμμα επανεκλεγεί τον επόμενο χρόνο. 

Ο Κάμερον τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας σε μία ΕΕ που θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει προειδοποιήσει ότι τα πρόσφατα ζητήματα, περιλαμβανομένου του επιπλέον 1,7 δισ ευρώ που καλείται να καταβάλει το Λονδίνο στον προϋπολογισμό της ΕΕ, έχουν καταστήσει δυσκολότερο το σενάριο της παραμονής. 

«Αυτό θα ήταν καταστροφικό, μία καταστροφή προφανώς για την Ευρώπη, θεωρώ και για το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Ρέντσι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως τόσο το Λονδίνο όσο και η ΕΕ ωφελούνται από την παρουσία της Βρετανίας στους 28. 

«Χρειαζόμαστε ένα Ηνωμένο Βασίλειο που θα μπορεί να επενδύσει σε μία διαφορετική ιδέα για την Ευρώπη», είπε ο Ρέντσι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:30