search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:00
MENU CLOSE

Κανταΐφι… αλλιώς

17.11.2014 09:18

Μπορεί το φύλλο κανταΐφι να παραπέμπει σε γλυκό, αλλά σε αυτή τη συνταγή το…ντύνουμε αλλιώς. Με τυράκια και λουκάνικα για γέμιση, έχουμε μια εναλλακτική, αλμυρή πρόταση.

Μπορεί το φύλλο κανταΐφι να παραπέμπει σε γλυκό, αλλά σε αυτή τη συνταγή το…ντύνουμε αλλιώς. Με τυράκια και λουκάνικα για γέμιση, έχουμε μια εναλλακτική, αλμυρή πρόταση.

1 πακέτο φύλλο Κανταίφι 450 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
250 γρ. ανθότυρο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. τυρί Philadelphia
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
½ ποτήρι γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
 
Χωρίζουμε το κανταίφι σε δύο διαφορετικά μπολ και το μαδάμε καλά.
Προσθέτουμε τα 250 γρ. μαργαρίνης και στα δύο μπολ και ανακατεύουμε ώστε να υγρανθεί πολύ καλά το κανταίφι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα 50 γρ. μαργαρίνης που μας έχουν μείνει και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε έως ότου να ξανθύνει.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τέλος τα τυριά. Ανακατεύουμε κι έχουμε έτοιμη τη γέμιση.
 
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε το μισό φίλο κανταίφι. Το στρώνουμε καλά και προσεχτικά στον πάτο και τα τοιχώματα και προσθέτουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι και περιχύνουμε με το μείγμα γάλα-αβγά.
 
Αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη για μισή ώρα και κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει το φύλλο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:59