13/12/2019 06:55:48

Ανησυχία για ύποπτο κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα – Συναγερμός στον Πειραιά

Έλεγχος στο πλοίο με το πιθανό κρούσμα Έμπολα στο λιμάνι του Πειραιά - Media

Σε πλήρη ετοιμότητα οι λιμενικές και υγειονομικές αρχές στον Πειραιά, μετά από την εμφάνιση ύποπτου για Έμπολα κρούσματος σε ελληνικών συμφερόντων πλοίο.
 
Το πλοίο, που αναμένεται τις επόμενες ώρες στο λιμάνι του Πειραιά, είχε ξεκινήσει από τη Γουινέα με προορισμό την Ουκρανία και το πλήρωμά του αποτελείται από Έλληνες και αλλοδαπούς ναυτικούς.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας Φιλιππινέζος, μέλος του πληρώματος, παρουσίασε αιμορραγικό επεισόδιο και υψηλό πυρετό, ο οποίος πάντως στη συνέχεια υποχώρησε.
 
Αναμένεται η επίσκεψη γιατρού στο πλοίο, προκειμένου να υπάρξει διάγνωση και οδηγίες.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος Έμπολα
 

Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, το περιστατικό στο φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Μάγδα Π», που αναμένεται να φθάσει περί τις 21:00 στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Γουινέα με τελικό σταθμό την Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο, στις 17 Νοεμβρίου αναφέρθηκε από τον πλοίαρχο του φορτηγού, περίπτωση μέλους του πληρώματος, με πυρετό, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο σύμπτωμα σε άλλο άτομο του πλοίου. Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, εξάλλου, αναφερόταν ότι τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών, που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, όσο και από τις λιμενικές Αρχές της Γουινέας.
 
Παρά την καθησυχαστική πρώτη εκτίμηση, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως γιατροί τόσο δικοί του όσο και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο με την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.