search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:08
MENU CLOSE

Το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα

17.11.2014 16:07
Το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα - Media

Οι βραβευμένοι μικρομηκάδες από την Δράμα επιστρέφουν! Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου φιλοξενούν μέσα σ’ ένα διήμερο (18 – 19/11) τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. 
 

Οι βραβευμένοι μικρομηκάδες από την Δράμα επιστρέφουν! Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου φιλοξενούν μέσα σ’ ένα διήμερο (18 – 19/11) τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. 
 
Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ της Δράμας, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Σεπτέμβρη, προβλήθηκαν συνολικά 204 ταινίες, με 38 ταινίες (από τις 165 αιτήσεις που κατατέθηκαν) να διεκδικούν τα βραβεία του Φεστιβάλ. Νικητής αναδείχθηκε ο Θανάσης Νεοφώτιστος με την ταινία «Προσευχή», όπου το θέμα του ήταν η ερωτική αφύπνιση σ' ένα περιβάλλον σχολικού εκφοβισμού, κερδίζοντας το «Χρυσό Διόνυσο».
 
Μια μεγάλη μερίδα των νεαρών δημιουργών του φετινού Φεστιβάλ καταπιάστηκε για μια ακόμα χρονιά τόσο με την οικονομική κρίση όσο και με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Στις μικρού μήκους ταινίες τους έθιγαν ζητήματα όπως αυτά της ανεργία, την έξαρση του εθνικισμού, το ρατσισμό και τις διακρίσεις, τους άστεγους, αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις σε τομείς όπως η οικογένεια, η φιλία και η ερωτική έλξη. Ακόμα, οι υπαρξιακές αναζητήσεις, η μοναξιά και η τρίτη ηλικία αποτέλεσαν αφορμή για προβληματισμό μέσα από τις ταινίες που επιλέχθηκαν για να προβληθούν στο Φεστιβάλ.
 
Το πρόγραμμα των προβολών:
 
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, στις 20.30
 
 «Τρείς αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις» του Κωνσταντίνου Σαμαρά, «Ιλένα» του Σπύρου Σκανδάλου, «For Eternity» της Μαρίας Λάφη, «Όταν αρχίζει το τραγούδι» του Γιάννη Πόθου, «ΙΙ» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, «Drag me: An urban music tale» του Νίκου Κέλλη, «Πέρασμα» του Λάμπρου Γεωργόπουλου, «Jennings lodge» της Αλίκης Σούμα και «Maasai» του Χάρη Λαγκούση.
 
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, στις 20.30
 
«Προσευχή» του Θανάση Νεοφώτιστου, «Εβίβα» του Δημήτρη Νάκου και της Αμέρισσα Μπάστα, «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου, «A Single Body» του Σωτήρη Δουνούκου, «Sunday» του Βαγγέλη Σέρφα, «Δείπνο για λίγους» του Νάσου Βακάλη και το «The Immortalizer» του Μάριου Πιπερίδη.
 
Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 18 – 19.11, είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων, στις 20.30, 210-3418550.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07