11/12/2019 11:25:09

Έλεγχος στο πλοίο με το πιθανό κρούσμα Έμπολα στο λιμάνι του Πειραιά

Έλεγχος στο πλοίο με το πιθανό κρούσμα Έμπολα στο λιμάνι του Πειραιά - Media

Στις 7 το απόγευμα έφθασε στο αγκυροβόλιο του κεντρικού λιμένα Πειραιά το φορτηγό πλοίο «ΜΑΓΔΑ Π» ελληνικής σημαίας, όπου ένα μέλος του πληρώματος είχε εκδηλώσει συμπτώματα υψηλού πυρετού, αιματουρία και πόνους στη μέση. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανόν κρούσμα ιού έμπολα.
 
Σύμφωνα πάντως με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ το συγκεκριμένο περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα.
 
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο πλοίο έχει μεταβεί ειδική ομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την υγειονομική υπηρεσία Πειραιά προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του ασθενούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του συγκεκριμένου ασθενούς.
 
Στο «Μάγδα Π», που είχε προορισμό την Ουκρανία, επιβαίνουν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) μέλη πληρώματος (10 Έλληνες και 14 αλλοδαποί). 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.