search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:31
MENU CLOSE

Λόβέρδος: Να καλύψουν τα κενά οι εκπαιδευτικοί με άδεια ανατροφής τέκνων

18.11.2014 13:32
Λόβέρδος: Να καλύψουν τα κενά οι εκπαιδευτικοί με άδεια ανατροφής τέκνων - Media

Την κάλυψη των κενών στα σχολεία με την συνδρομή εκπαιδευτικών που έχουν πάρει άδεια ανατροφής τέκνων προανήγγειλε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Την κάλυψη των κενών στα σχολεία με την συνδρομή εκπαιδευτικών που έχουν πάρει άδεια ανατροφής τέκνων προανήγγειλε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Μετά την «βόμβα» που είχε…πετάξει, για κάλυψη των κενών με εθελοντές, οι οποίοι θα πληρώνονται με…μόρια και όχι με χρήματα, το μεσημέρι της Τρίτης ανέφερε ότι: «η πρόταση είναι εθελοντική και αφορά τους εκπαιδευτικούς που έχουν τέτοια άδεια, οι οποίοι εφόσον το επιθυμούν θα την διακόψουν και θα λάβουν πέραν του μισθού τους, έκτακτο επίδομα 300 ευρώ το μήνα, μέσω ΕΣΠΑ»
 
Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι εκπαιδευτικοί σε άδεια ανατροφής τέκνων είναι περίπου 3.000. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πρόβλημα των κενών δεν θα λυθεί, καθώς είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί με άδεια ανατροφής, μιας και η συμμετοχή είναι εθελοντική.
 
Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι από τις 350 αιτήσεις για συνταξιοδότηση που κατατέθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου, έγιναν δεκτές μόνο οι 50, τονίζοντας πως οι εναπομείναντες θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσές τους, διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα και κυρώσεις.
 
Τόνισε μάλιστα ότι τα κενά θα καλυφθούν από 86 εκπαιδευτικούς των οποίων ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις, από 1000 εκπαιδευτικούς, οι μισθοί των οποίων θα καλυφθούν από τις άδειες που έχουν πάρει συνάδελφοί τους άνευ αποδοχών, ενώ θα προσληφθούν και 100 μόνιμοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύψουμε τα κενά. Είναι κυνισμός να λες ότι δεν έχω χρήματα να παίρνω εκπαιδευτικούς αν δεν συνοδεύεται αυτή η αλήθεια από μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά», τόνισε. 
 
Όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων των φοιτητών στα ΑΕΙ αλλά και τις μετεγγραφές, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε πως θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα και την Τεχνολογία, η οποία θα προβλέπει ότι τα πανεπιστήμια θα καθορίζουν από μόνα τους τόσο τον αριθμό των εισακτέων όσο και των μετεγγραφέντων.  
 
«Οι λύσεις προκύπτουν από τον διάλογο όχι από τις συγκρούσεις. Αιφνιδιάστηκα αρνητικά από τον κ. Φορτσάκη, τον οποίο στηρίξαμε. Είναι δυνατόν καθηγητής δημοσίου δικαίου να λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο, ενώ επικαλείται τη νομιμότητα για τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου;», διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Ας καθορίσουν τα πανεπιστήμια με βάση τη χρηματοδότηση ανά φοιτητή τον αριθμό των εισακτέων. Αλλά αυτό είναι ένα καλβινιστικό μοντέλο. Αυτό θα εφαρμόσουν τα πανεπιστήμια στην κρίση του 2014; Τότε θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ελληνική κοινωνία».
 
Στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας στάθηκε ακόμη στο πολυήμερο ταξίδι του στην Ιαπωνία και την Κωνσταντινούπολη, όπου παρακολούθησε να διδάσκονται τα ελληνικά στα ξένα πανεπιστήμια. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα δοθούν τρεις υποτροφίες σε Ιάπωνες φοιτητές και ότι θα ιδρυθεί τμήμα Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη συνδρομή του πρύτανη του ιδρύματος, Θεόδωρου Φορτσάκη, το οποίο παλιότερα βρισκόταν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και καταργήθηκε με το σχέδιο Αθηνά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26