search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Φώκιες στην Ανταρκτική… βιάζουν τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους! (Video)

18.11.2014 14:13
Φώκιες στην Ανταρκτική… βιάζουν τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους! (Video) - Media

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ανταρκτική…

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ανταρκτική… Συγκεκριμένα, μελετητές στην παγωμένη ήπειρο εντόπισαν και κατέγραψαν μια ακραία σεξουαλική συμπεριφορά ανάμεσα στις αρσενικές φώκιες, στο στόχαστρο των οποίων έχουν βρεθεί… πιγκουίνοι!
 
Στο επίμαχο βίντεο οι ερευνητές κατέγραψαν την σεξουαλική συνεύρεση των θηλαστικών με πιγκουίνους, κάτι που πρώτη φόρα είχε καταγραφεί σαν πρωτοφανές περιστατικό το 2006.
 
Οι επιστήμονες είχαν τότε αναφέρει πως στην ίδια περιοχή μια αρσενική φώκια προσπαθούσε επίμονα να κάνει σεξ με έναν βασιλικό πιγκουίνο. Η συμπεριφορά είχε τότε καταγραφεί και αναφερθεί σαν μια μεμονωμένη σεξουαλική διαταραχή, ενώ κάποιοι θεώρησαν πως ήταν απλά μια προσπάθεια επιβολής ενός μπερδεμένου από τις ορμόνες αρσενικού.
 
Η λανθάνουσα συμπεριφορά μεταξύ των δύο ειδών βρέθηκε στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας όταν ερευνητές σε πρόσφατη αποστολή, κατέγραψαν και πάλι πολλαπλά περιστατικά. Αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο πως η σεξουαλική επιβολή από τις φώκιες στους πιγκουίνους γίνεται με βίαιο τρόπο, κάτι που αναφέρεται και στην έκθεση με όνομα  «Multiple occurrences of king penguin (Aptenodytes patagonicus) sexual harassment by Antarctic fur seals».
 
Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας ζωής Nico de Bruyn του πανεπιστημίου της Πρετόρια αναφέρει πως μετά το πρώτο και μοναδικό συμβάν του 2006, δεν περίμενε ποτέ κανείς πως θα υπάρξει ξανά τέτοια καταγραφή.


 
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η «σεξουαλική επίθεση» δεν εντοπίστηκε σε ένα μόνο αρσενικό, αλλά σε αρκετά της ομάδας που ζει στο συγκεκριμένο νησί της Ανταρκτικής. Σε κάποιες περιπτώσεις οι φώκιες άφηναν μετά από 5 λεπτά τα πουλιά να φύγουν, αλλά υπήρξε και η καταγραφή μιας φώκιας που μετά την πράξη… κατασπάραξε τον πιγκουίνο. 
 
Σύμφωνα με το ΒΒC, οι επιστήμονες είναι προβληματισμένοι με την συμπεριφορά των ζώων για την οποία μπορούν μόνο υποθέσεις να κάνουν. Οι περισσότεροι εκφράζουν την άποψη πως ίσως είναι ένας τρόπος εξάσκησης των σεξουαλικών τους επιδόσεων που βρίσκει μιμητές μεταξύ των νεαρών αρσενικών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:40