search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:54
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη

18.11.2014 16:26
Έφυγε από τη ζωή η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη - Media

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν η διάσημη Ελληνίδα ενδυματολόγος  Ντένη Βαχλιώτη.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν η διάσημη Ελληνίδα ενδυματολόγος  Ντένη Βαχλιώτη.
 
Σπούδασε στο Παρίσι, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη και γύρισε στην Ελλάδα το 1955 για να κάνει τα κοστούμια  στην παράσταση «Ωραία Ελένη» του Ρουσέν στο Θέατρο Ρεξ- Κοτοπούλη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυράτ και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.
 
Συνεργάστηκε με τη Μελίνα σε όσες ταινίες και παραστάσεις ακολούθησαν: «Στέλλα» του Κακογιάννη,  «Ποτέ την Κυριακή», «Φαίδρα» και «Τοπ Καπί» του Ντασέν.έκανε τα κοστούμια στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Ουίλιαμς στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κουν, «Μήδεια» το ΄75 στο ΚΘΒΕ με τον Βολανάκη. 
 
Στο ενεργητικό της μετρά ταινίες του Κούνδουρου («Ο δράκος»),  του Φίλιπ Σέβιλ («Οιδίποδας») με τους Κρίστοφερ Πλάμερ και Όρσον Ουέλς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52