24/02/2020 10:57:50

Αποκαρδιωτική η εικόνα των ελέγχων offshore εταιριών σύμφωνα με στοιχεία που έφτασαν στη Βουλή

Αποκαρδιωτική η εικόνα των ελέγχων offshore εταιριών σύμφωνα με στοιχεία που έφτασαν στη Βουλή - Media
 
Σε 251 μόνο, επί συνόλου 6.575 offshore, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις  99,4 εκατ. ευρώ, με ελάχιστα εισπρακτικά αποτελέσματα σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο υφ. Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ν.Τσουκαλη.
 
Σύμφωνα με το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, αν και  οι ρυθμοί ελέγχου έχουν επιταχυνθεί, είναι αναντίστοιχοι των επειγουσών αναγκών της χώρας και ατελείς ως προς το εύρος τους.
 
Όπως αναφέρει ο ίδιος, «αναντίστοιχοι γιατί έστω και με την επιτάχυνση του ρυθμού, η ολοκλήρωση των ελέγχων  των 6.575 εταιριών θα απαιτήσει πολλά χρόνια και ατελείς δε ως προς το εύρος τους , γιατί φαίνεται ότι δεν διερευνάται η περιουσιακή κατάσταση των αναγνωρίσιμων ή διασυνδεδεμένων με τις offshore προσώπων, δηλαδή προς όσους κατέχουν, μισθώνουν ή έχουν αγοράσει ακίνητα απόoffshore, πρόσωπα τα οποία είναι συνήθως οι αφανείς εταίροι αυτών των εταιριών». 
 
Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση  του Υφυπουργού ότι είναι ικανοποιημένος με  τους ρυθμούς ελέγχου των εταιρειών αυτών, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το ποσοστό είσπραξης επί των βεβαιωθέντων ποσών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών επιθυμούσε να μην συζητηθεί η συγκεκριμένη ερώτηση, ωστόσο αν αναβαλλόταν θα ήταν η τέταρτη κατά σειρά φορά.
 
Μάλιστα, ο πρόσφατα αναβαθμισμένος υφυπουργός Οικοδομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, προσήλθε στο Κοινοβούλιο την τελευταία στιγμή. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.