search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:23
MENU CLOSE

Πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου της ταινίας που αναφέρεται στα Γλυπτά του Παρθενώνα

19.11.2014 17:29
Πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου της ταινίας  που αναφέρεται στα  Γλυπτά του Παρθενώνα - Media

Την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα πραγματεύεται η ταινία μυθοπλασίας «Πρόμαχος» των νέων Ελληνοαμερικανών σκηνοθετών Κόρτι και Τζον Βούρχη, της οποίας τον καμβά συνθέτουν η πραγματική ιστορία, μια δικαστική διαμάχη και ο έρωτας.

Την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα πραγματεύεται η ταινία μυθοπλασίας «Πρόμαχος» των νέων Ελληνοαμερικανών σκηνοθετών Κόρτι και Τζον Βούρχη, της οποίας τον καμβά συνθέτουν η πραγματική ιστορία, μια δικαστική διαμάχη και ο έρωτας. Η επίσημη πρεμιέρα της θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου.

Με έμπνευση το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου, προστάτιδας του Παρθενώνα στην αρχαιότητα, η ταινία παρουσιάζει την ιστορία δύο Ελλήνων δικηγόρων στη δικαστική τους διαμάχη με το Βρετανικό Μουσείο σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας (Παντελής Κοντογιάννης) αναγκάστηκε να αφήσει την πατρίδα του, την Ελλάδα, όταν ήταν παιδί, αλλά τώρα επιστρέφει με την πρόσκληση του διευθυντή του μουσείου της Ακρόπολης (Giancarlo Giannini) για να προχωρήσει την υπόθεση κατά του Βρετανικού μουσείου.

Καθώς μαζεύει αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξει ότι πλαστογραφήθηκαν έγγραφα για να επιτρέψουν την πώληση των Μαρμάρων στο Βρετανικό κοινοβούλιο το 1816, η Αθήνα του 2011 βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική κρίση….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20