search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Εκλογή ΠτΔ μετά από εκλογές διευκρινίζει ο Σταθάκης

20.11.2014 13:26
Σταθάκης στην Il Manifesto: Ο Τσίπρας εμπνέει τους ανθρώπους γιατί είναι ειλικρινής - Media

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, σε νεότερη δήλωσή του σχετικά με το θέμα των εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζει ότι «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη».

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης μετά την πρόταση που έκανε το πρωί μιλώντας στον Real.gr για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ανεξάρτητα από τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών.
  
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 3 Νοεμβρίου μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια είχε ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει συμφωνία διεξαγωγής εκλογών πριν την εκλογή ΠτΔ και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, καθώς και να διερευνηθεί η δυνατότητα για συμφωνία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.gr και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι το αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι το πόσα από τα μέτρα θα μεταφερθούν σε ένα νέο πλαίσιο μνημονιακής συμφωνίας που θα παρατείνει το πρόγραμμα για 12- 18 μήνες επομένως τα μέτρα μετατίθενται για μετά την προεδρική εκλογή ώστε να μην έχουν κόστος και θα προστεθούν στην προληπτική γραμμή χρηματοδότησης. Στο ερώτημα αν με αυτόν τον σχεδιασμό η κυβέρνηση μπορεί να βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου ο Γιώργος Σταθάκης απάντησε:
  
«Ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι οι 180, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έλθει σε μια συμφωνία για την ημέρα. Να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές. Την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε».
 
 Ωστόσο, σύμφωνα με ερμηνείες της πρότασης αυτής ο βουλευτής ζητώντας απεμπλοκή του θέματος της προεδροεκλογής από τις εκλογές, άφησε παράθυρο για εκλογή του ΠτΔ από την παρούσα Βουλή κάτι που μοιραία θα απενοχοποιούσε και θα έδινε το πράσινο φως σε όσους βουλευτές σήμερα ταλαντεύονται, να ψηφίσουν ΠτΔ.
 
 Σε διευκρινιστική του ανακοίνωση, μετά από αίτημα της Κουμουνδούρου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης ανάπτυξης επισημαίνει: «Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς». Δηλαδή μετά από εκλογές.
 
 Για το ίδιο θέμα, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε στην μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΙ « Οι αταίριαστοι» όπου ήταν φιλοξενούμενος απάντησε στη γραμμή των δηλώσεων Τσίπρα στο Προεδρικό: «Εμείς λέμε εκλογές και συναινετική εκλογή του ΠτΔ μετά από εκλογές συμφωνημένη από τώρα. Αυτό είναι ένα μήνυμα συμπαγούς σταθερότητας και πέραν της προεδρικής εκλογής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01