search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:01
MENU CLOSE

Εμμένει στις διαφωνίες του για τη Δημοκρατική Παράταξη ο Παπανδρέου

20.11.2014 15:12
Εμμένει στις διαφωνίες του για τη Δημοκρατική Παράταξη ο Παπανδρέου - Media

Παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να δώσει φιλικό και θετικό πρόσημο στη συνάντηση του με τον Γιώργο Παπανδρέου που διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο ώρες και  έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το εσωκομματικό χάσμα δεν  γεφυρώθηκε. 

Παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να δώσει φιλικό και θετικό πρόσημο στη συνάντηση του με τον Γιώργο Παπανδρέου που διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο ώρες και  έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το εσωκομματικό χάσμα δεν  γεφυρώθηκε. 
 
Ο Παπανδρέου με δήλωση του γραφείο του εμμένει στην άποψη του για τη διαφωνία του με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης, παρότι ο Βενιζέλος μιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους χαρακτήρισε τη συνάντηση φιλική και σε θετικό πρόσημο.
 
«Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος.
 
Ο Βενιζέλος επ΄ αυτού είπε αόριστα στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Παπανδρέου θα του διατυπώσει, σε χρόνο που δεν διευκρίνισε, τις απόψεις του και κάποιες ιδέες που έχει για την παράταξη. Είπε ακόμα ότι ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να  συστρατευθεί και δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε νέα συνάντησή τους.
 
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Παπανδρέου με τις προτάσεις του μπορέσει να αντιστρέψει την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κάτι που δεν διαννοούνται οι  Βενιζελικοί. Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και συνάντηση των μελών της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου προκειμένου να συντονίσουν τα βήματά τους.
 
Προφανώς ο Βενιζέλος με την πρωτοβουλία της συνάντησης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης και να βρει πεδίο συνεννόησης με τον Παπανδρέου, ο οποίος όμως παραμένει αμετακίνητος στη θέση του, ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τετελεσμένα χωρίς διαβούλευση και τη συμφωνία όλων των πλευρών.
 
Προφανώς με ανοιχτό το συγκεκριμένο ζήτημα, μένει ανοιχτό και το θέμα της συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου και των παπανδρεϊκών στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης και φυσικά εκτός συνεδριακών διαδικασιών.
 
Εκτός αν μέσα από το κείμενο των προτάσεων που δεσμεύτηκε δημόσια και ανοιχτά να στείλει ο ΓΑΠ βρεθεί κάποιος κοινός τόπος και την τελευταία στιγμή σωθούν τα προσχήματα.
 
Πάντως πιο εύκολη μέρα θα έχει αύριο ο κ. Βενιζέλος στη συνάντησή του με τον επίσης πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σιμήτη από τον οποίο θα ζητήσει βοήθεια προκειμένου να πειστούν πρώην συνεργάτες του να συμμετέχουν πιο ενεργά στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:01