search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: «Υπάρχει φαγητό για όλους, αλλά δεν μπορούν όλοι να φάνε»

20.11.2014 17:27
Πάπας Φραγκίσκος: «Υπάρχει φαγητό για όλους, αλλά δεν μπορούν όλοι να φάνε» - Media

Την λύπη του για την έλλειψη αλληλεγγύης και την αδιαφορία των ισχυρών του πλανήτη και εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος από το βήμα της διεθνούς συνόδου του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) για τον υποσιτισμό.

Την λύπη του για την έλλειψη αλληλεγγύης και την αδιαφορία των ισχυρών του πλανήτη και εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος από το βήμα της διεθνούς συνόδου του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) για τον υποσιτισμό.: «Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς ότι η προτεραιότητα της αγοράς, το κέρδος και τα συμφέροντα των ισχυρών παρεμποδίζουν την καταπολέμηση της πείνας στον πλανήτη».
 
«Και ενώ μιλάμε για νέα δικαιώματα, ο πεινασμένος είναι εκεί, στη γωνιά του δρόμου, και ζητά το δικαίωμα συμμετοχής του στην κοινωνία, το δικαίωμα μίας στοιχειώδους διατροφής. Υπάρχει φαγητό για όλους, αλλά δεν μπορούν όλοι να φάνε, ενώ η σπατάλη και η χρήση των τροφίμων για άλλους σκοπούς βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας» επεσήμανε ο Πάπας.
 
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «η προτεραιότητα της αγοράς και του κέρδους υποβάθμισαν το φαγητό στο επίπεδο ενός οποιουδήποτε εμπορεύματος, το οποίο υπόκειται σε κάθε είδος κερδοσκοπίας, ακόμη και χρηματοοικονομικής». 
 
«Οι κοινωνίες μας χαρακτηρίζονται από έναν αυξανόμενο ατομικισμό και διαίρεση που καταλήγει να στερεί από τους πιο αδύναμους μία αξιοπρεπή ζωή και προκαλεί επαναστάσεις κατά των θεσμών. Όταν λείπει η αλληλεγγύη επηρεάζονται όλοι» συμπλήρωσε ο Ποντίφικας και πρότεινε ένα νέο «διεθνές σύστημα ισότητας», στο οποίο θα συμβάλλει η Εκκλησία για την βελτίωση των επιπέδων της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19