search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:37
MENU CLOSE

Λήξη συναγερμού στον Κορυδαλλό – Επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ (Video)

21.11.2014 09:06
Λήξη συναγερμού στον Κορυδαλλό - Επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ (Video) - Media

Με την επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ έληξε το επεισόδιο στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι, μετά τον σωματικό έλεγχο, επέστρεψαν στους θαλάμους.

Με την επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ έληξε το επεισόδιο στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι, μετά τον σωματικό έλεγχο, επέστρεψαν στους θαλάμους ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι. 

Νωρίτερα, περίπου 20 με 25 κρατούμενοι, αφού έσπασαν την κεντρική θύρα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, χτύπησαν ελαφρά κάποιους από αυτούς και στη συνέχεια κατέλαβαν το εσωτερικό θυρωρείο των φυλακών. Έκρυθμη παρέμενε η κατάσταση στο προαύλιο και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όταν ομάδα κρατουμένων προκάλεσε φθορές στο αρχιφυλακείο μέχρι την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, ενώ μέσα στον χώρο των φυλακών βρέθηκε και μια ομάδα των ΕΚΑΜ με στόχο να υποχρεώσει τους κρατούμενους να επιστρέψουν στους θαλάμους. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος μιλάει για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Το πρωί της Παρασκευής, το νοσοκομείο των φυλακών βρέθηκε υπό κατάληψη από ομάδα κρατουμένων. Στις φυλακές βρέθηκαν εισαγγελέας και δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Κατά την διάρκεια του επεισοδίου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέφυγαν σε ειδικό χώρο ασφαλείας. 


 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη συγγενής ενός γεωργιανού κρατούμενου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσα στις φυλακές.
 
Η γυναίκα έγινε αντιληπτή, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και συνελήφθη. Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του αλλοδαπού κρατούμενου, ο οποίος μαζί με μια μικρή ομάδα ομοεθνών του προκάλεσαν φθορές στο αρχιφυλακείο και επιχείρησαν να βγουν στο προαύλιο  των φυλακών.  
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:36