search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:25
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν μπορεί να νοικιαστεί μια εκκλησία»

21.11.2014 17:00
Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν μπορεί να νοικιαστεί μια εκκλησία» - Media

Την πεποίθηση ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ζητάει χρήματα για γάμους και βαπτίσεις εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Την πεποίθηση ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ζητάει χρήματα για γάμους και βαπτίσεις εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας:

«Σκέφτομαι το σκάνδαλο που μπορεί να προκληθεί από τη συμπεριφορά μας, από τις συνήθειές μας που δεν αρμόζουν σε αυτές των επισκόπων, το σκάνδαλο του εμπορίου, το σκάνδαλο της κοσμικότητας. Πόσες φορές βλέπουμε μπαίνοντας σε μία εκκλησία, ακόμα και σήμερα, κατάλογο με τιμές για βαπτίσεις, αγιασμούς. Ο λαός σκανδαλίζεται».
 
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «πρόκειται για σοβαρό αμάρτημα. Δε μπορεί να νοικιαστεί μία εκκλησία».
 
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, επέλεξε ένα απόσπασμα από την Βίβλο, στο οποίο ο Ιησούς διώχνει τους εμπόρους από το ναό και αναποδογυρίζει τους πάγκους του.
 
Στη συνέχεια, ο Ποντίφικας επεσήμανε:«Ο Θεός δε συγχωρεί δύο πράγματα: Έναν ιερέα κολλημένο στα χρήματα και έναν ιερέα που φέρεται άσχημα στον κόσμο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15