25/02/2020 14:32:30

«Πόλεμος» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στην Ελευθεροτυπία

«Πόλεμος» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στην Ελευθεροτυπία - Media

Την αντίδρασή τους για το μπλοκάρισμά τους από το σύστημα διαχείρισης του www.enet.gr από την διοίκηση της εφημερίδας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας».

Όπως αναφέρουν «η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια, που παραπέμπει στο μαύρο της ΕΡΤ, έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι (σ.σ Παρασκευή) -άγνωστο με εντολή ποιου από τη διοίκηση της εταιρείας, που εκδίδει την εφημερίδα (ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΑΕ). Το μπλόκο έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ανακοίνωσης του κ.Χάρη Οικονομόπουλου στην ιστοσελίδα (ως "απάντηση" στο ψήφισμα των εργαζομένων που προηγήθηκε), ανάρτηση η οποία είναι άγνωστο από ποιον πραγματοποιήθηκε και πάντως όχι από δημοσιογράφο-εργαζόμενο στην εφημερίδα».
 
Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το «μαύρο» στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας συνεχίστηκε και μετά τις 17:00, σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, όταν και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Δευτέρα (έπειτα από εννέα ημέρες απεργίας). 
Ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές αποκλείστηκαν και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «Ελευθεροτυπίας» (facebook, twitter)! Κατά συνέπεια, το κοινό εξακολουθεί να στερείται της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την τρέχουσα ειδησεογραφία.
 
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα καταγγέλλουν την προκλητική ενέργεια - φίμωση της ενημέρωσης και καλούν τα δημοσιογραφικά σωματεία και όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν θέση.

Η ανακοίνωση Οικονομόπουλου

Νωρίτερα, στην ανακοίνωση του κ. Οικονομόπουλου που αναρτήθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας αναφέρεται ότι γίνεται δεκτή η πρόταση των εργαζομένων για συμμετοχή στη διοίκηση και τον έλεγχο της εκδότριας εταιρείας.
 
«Προς Εργαζομένους στην Τρίτη Όψη Α.Ε.

Με το χθεσινό ψήφισμά σας, το οποίο πληροφορήθηκα από το Enet, απαιτείτε τη συμμετοχή σας στη διοίκηση και τον έλεγχο της εκδότριας εταιρείας.

Η συμμετοχή αυτή, που όσες φορές σας είχε προταθεί άλλες τόσες την είχατε απορρίψει, γίνεται δεκτή από τους μετόχους.
 
Δεν μένει παρά να την εξειδικεύσετε από σήμερα και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συντεταγμένα, με ανάληψη ακόμη και του μετοχικού ελέγχου, είτε συμμετέχοντας ατομικά, είτε μέσω συνεταιρισμού.
 
Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιδιώκετε, η απόφαση θα πρέπει να προβλέπει την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των δεδουλευμένων σας, ώστε να αναλάβετε και την διοίκηση την οποία η απόφασή σας επιχειρεί να υποκαταστήσει. Μόνος περιορισμός στον απόλυτο οικονομικό, διοικητικό και εν γένει έλεγχο της εταιρείας από τον συνεταιρισμό που επιθυμείτε θα παραμείνει η διατήρηση από την μέχρι σήμερα πλειοψηφούσα μέτοχο του δικαιώματος ορισμού μέλους στο Δ.Σ. με δεύτερη υπογραφή για την έγκριση δαπανών.
 
Μετά και την αποδοχή από την εταιρεία της έστω και αναρμοδίως προφορικά υποβληθείσας παραίτησης αυτού στον οποίον είχαν ανατεθεί καθήκοντα διευθυντή της εφημερίδας, δεν είναι εφικτό η έκδοση της εφημερίδας να επαναληφθεί μέχρι την ολοκλήρωση των ανωτέρω.
 
Από σήμερα και στο εξής δεν υπάρχει κανένας λόγος εγώ και οι συνεργάτες μου να παριστάμεθα σε οποιαδήποτε αντιδικία εργαζομένων με την εταιρεία.
 
Από εδώ και μπρος πορεύεστε μόνοι σας. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό δρόμο.
 
Ο Εκδότης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.