search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Εντοπίστηκε νέος σούπερ ιός, που αποπνέει «άρωμα» κυβερνο-κατασκοπείας

24.11.2014 07:51
Εντοπίστηκε νέος σούπερ ιός, που αποπνέει «άρωμα» κυβερνο-κατασκοπείας - Media

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Symantec ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν από τους πλέον εξελιγμένους ιούς.

 
Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Symantec ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν από τους πλέον εξελιγμένους ιούς. Ονομάστηκε Regin, πιθανότατα δημιουργήθηκε από κάποια κυβέρνηση και εκτιμάται ότι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και έξι χρόνια εναντίον διαφόρων στόχων ανά τον κόσμο.
 
Υπολογιστές στη Ρωσία, στη Σοαυδική Αραβία και στην Ιρλανδία φαίνεται να έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο, σύμφωνα με το BBC. Από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί σε ένα μηχάνημα, ο ιός μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, όπως να «κλέβει» τα περιεχόμενα της οθόνης του υπολογιστή και κωδικούς ασφαλείας ή να διαβάζει διαγραμμένα αρχεία.

Οι ειδικοί εκτιμούν, λόγω της πολυπλοκότητας του λογισμικού του ιού, ότι δημιουργήθηκε από κάποια κυβέρνηση για λόγους κατασκοπείας εναντίον άλλων κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ατόμων. Εκτιμάται ότι χρειάστηκαν μήνες ή και χρόνια, έως ότου αναπτυχθεί ο ιός και οι δημιουργοί του κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για να κρύψουν τα ίχνη του. Ειδικός της εταιρείας Symantec δήλωσε ότι «μοιάζει να προέρχεται από κάποιον Δυτικό οργανισμό, λόγω του επιπέδου της επιδεξιότητας και της τεχνογνωσίας που ενσωματώνει, καθώς και του χρόνου που χρειάστηκε για να αναπτυχθεί».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10