search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Ο Κικίλιας ζητάει να αλλάξει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

24.11.2014 10:29
Ο Κικίλιας ζητάει να αλλάξει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων - Media

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία ζητάει να τροποποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την άγρια επίθεση Αλβανού κακοποιού στο Μικρολίμανο, όπου τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι.

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία ζητάει να τροποποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την άγρια επίθεση Αλβανού κακοποιού στο Μικρολίμανο, όπου τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι.
 
Διαβάστε αναλυτικά:
 
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2014
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Επιστολή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων
 
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, που έλαβε χώρα στην περιοχή του Πειραιά και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων, από τα πυρά του ένοπλου δράστη και την απαγόρευση εκ του Νόμου (4139/2013) δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, διαπίστωσε την αναγκαιότητα τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.
 
Με δεδομένο ότι βασικό καθήκον της Πολιτείας, αποτελεί η προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών οφείλουμε να θωρακίσουμε τις αρμόδιες αρχές με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που είναι καθοριστικές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων που αναζητούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα αλλά και την αποτροπή τέλεσης νέων. Για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι αδιανόητο σε παρόμοιες εγκληματικές περιπτώσεις το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος, τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ζητά είτε την επαναφορά του Ν.2472/1997 σχετικά με τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων, είτε την τροποποίηση για εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για καταζητούμενους, που δεν ανευρίσκονται ή είναι αγνώστου διαμονής με στόχο τη διευκόλυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ασφάλεια και την προστασία του Έλληνα πολίτη.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33