search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:09
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – Τι λέει για το περιστατικό στη Σάμο και τον θάνατο ενός πατέρα 4 παιδιών

24.11.2014 16:02
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – Τι λέει για το περιστατικό στη Σάμο και τον θάνατο ενός πατέρα 4 παιδιών - Media

Eπιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, έστειλε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

 
Eπιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, έστειλε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
 
Όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί στην επιστολή του, η παραίτηση του σχετίζεται με τη στάση του ΕΚΑΒ στο πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα στη Σάμο, όπου το ασθενοφόρο έφθασε με καθυστέρηση 75 λεπτών, και όχι μόνο.
 
Στην επιστολή παραίτησης του, ο Δ. Παπαγιαννίδης αναφέρει : "Μόλις πριν 4 ημέρες ένας άτυχος νεαρός 34 ετών, πατέρας 4 παιδιών, έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο. Το Ε.Κ.Α.Β. στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής. Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο Ε.Κ.Α.Β., εξέδωσα μία συλλυπητήρια επιστολή, όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένοιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου…, επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους πως πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014…, επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει, για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα", επισημαίνει.
 
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, αφού κάνει αναφορά στη θητεία του στο ΕΚΑΒ, σημειώνει "Ύστερα από 21 μήνες στον Οργανισμό, θέλω να μάθουν όλοι, ότι το Ε.Κ.Α.Β. στηρίζεται και ευδοκιμεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του, αφού οι Ιατροί, Νοσηλευτές και οι Διασώστες βρίσκονται σε μία διαρκή & καθημερινή υπέρβαση για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας. Από τη θέση του Προέδρου προσπάθησα πολύ να τους ακολουθήσω, σε αυτή την ατέρμονη προσπάθεια για καλύτερη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας για όλους τους πολίτες της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς αντιμετώπισα πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων. Το χειρότερο όλων; Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω, ότι επιθυμούν την ευημερία του Ε.Κ.Α.Β…." καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03