search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Τροπολογία για να μην κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα στον Πειραιά

24.11.2014 16:09
Τροπολογία για να μην κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα στον Πειραιά - Media

Τροπολογία για να μην κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα στο Μικρολίμανο του Πειραιά, κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τροπολογία για να μην κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα στο Μικρολίμανο του Πειραιά, κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ψηφοφορία για την τροπολογία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης. Στην περίπτωση που η τροπολογία δεν υπερψηφιστεί, τα κτίσματα θα κατεδαφιστούν την επόμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής είχε ανακοινώσει την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου την απόφαση για την κατεδάφιση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Νοεμβρίου, στις 09:00.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Piraeuspress.gr, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των αυθαίρετων κτισμάτων να απομακρύνουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτά με δική τους ευθύνη.

«Είναι μεγάλο σοκ και μεγάλο πρόβλημα! Ενημερωθήκαμε τελευταία στιγμή» επεσήμανε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος της περιοχής.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, τα παραλιακά κτίσματα  της Ακτής Κουμουνδούρου, τα οποία εδρεύουν στον αιγιαλό θα διατηρηθούν ώσπου η Δημοτική Αρχή του Πειραιά να εγκρίνει τις μελέτες ανάπλασης της περιοχής.

Επιπλέον, η τροπολογία αναγράφει ότι «εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 μηνών τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να προχωρήσουν στην οριστική έγκριση των σχετικών μελετών αναπλάσεως όσο και οι επιχειρήσεις να έχουν προχωρήσει  στην μεταστέγαση των δραστηριοτήτων τους[…] Η υπερψήφιση της τροπολογίας θα επιτρέψει την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος επί σταθερής βάσης καθώς επιτάσσει την ενεργοποίηση της Διοίκησης για την πραγματοποίηση και έγκριση των αναγκαίων μελετών ανάπλασης του Μικρολίμανου, θα επιτρέψει την ήπια και αειθαλή τουριστική ανάπτυξη σε μία περιοχή ορόσημο του Πειραιά και θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμα τις θέσεις εργασίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπάρχοντα καταστήματα στα οποία αναφέρεται η απόφαση, θα μετακινήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους πάνω στον δρόμο, ο οποίος θα πεζοδρομηθεί. Η κατεδάφιση θα φτάσει μέχρι και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, ενώ τα περίπτερα της περιοχής δεν θα επηρεαστούν, όπως αναφέρουν πηγές.

Τα έγγραφα δημοσιεύτηκαν στο Piraeuspress.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11