search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:23
MENU CLOSE

Συνελήφθησαν τρεις Ισπανοί κληρικοί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

24.11.2014 18:38
Συνελήφθησαν τρεις Ισπανοί κληρικοί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών - Media

Τρεις Ισπανοί κληρικοί και ένας καθηγητής θρησκευτικών συνελήφθησαν στην Ισπανία με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

 
Τρεις Ισπανοί κληρικοί και ένας καθηγητής θρησκευτικών συνελήφθησαν στην Ισπανία με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
 
Ο 61χρονος ιερέας, γνωστός ως Ρόμαν, οι κληρικοί Μάνουελ Μοράλες και Φρανσίσκο Χαβιέ Μόντες, καθώς και ο καθηγητής, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό, κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Γρανάδας. Οι βαριές κατηγορίες που τους κυνηγούν, ανάγκασαν τον Πάπα Φραγκίσκο να διατάξει την απολογία των αντρών αυτών.
 
Έπειτα από την επιστολή ενός πολίτη στον Ποντίφικα, στην οποία κατήγγειλε τους κληρικούς ότι τον κακοποίησαν όταν ήταν παιδί, ο αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας, Φρανσίσκο Χαβιέ Μαρτίνεθ απάλλαξε από τα καθήκοντά τους αρκετούς κληρικούς την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν tanea.gr.
 
Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος και έξι ιερείς γονάτισαν στην Αγία Τράπεζα του καθεδρικού ναού της Γρανάδας και ζήτησαν συγχώρεση για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και για όλα τα εγκλήματα του Κλήρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:23