search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:23
MENU CLOSE

Σπιτικά κρουασανάκια σοκολάτας

27.11.2014 09:36
foto_spitika_kroyasanakia_sokolatas_27.11.20141417081001.jpg

Σε μια ξαφνική διάθεση για γλυκό, με υλικά που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ απ’ την κουζίνα μας, ετοιμάζουμε σε ελάχιστο χρόνο τα δικά μας κρουασανάκια σοκολάτας. 

Σε μια ξαφνική διάθεση για γλυκό, με υλικά που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ απ’ την κουζίνα μας, ετοιμάζουμε σε ελάχιστο χρόνο τα δικά μας κρουασανάκια σοκολάτας. Δώστε στα παιδιά σας τη χαρά, να δημιουργήσουν μαζί σας ένα από τα αγαπημένα τους σνακ.
 
 
Υλικά:
 
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. γιαούρτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι
Μερέντα
1 αβγό
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
 

Εκτέλεση:
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βιτάμ, το γιαούρτι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.

Με πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε κύκλο και με μαχαιράκι τον χωρίζουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια.

Παίρνουμε κάθε κομμάτι, του βάζουμε λίγη μερέντα και ξεκινώντας από τη φαρδιά του πλευρά, το τυλίγουμε σε ρολάκι.

Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετούμε τα ρολάκια μας και τα αλείφουμε με το αβγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά, έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφού κρυώσουν εντελώς, εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:23