search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Βαριές κατηγορίες για χρηματισμό βουλευτών – Όλες οι εξελίξεις

27.11.2014 10:49
Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό - Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή - Media

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν βάλει οι καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για απόπειρα χρηματισμού της βουλευτή των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου για να επηρεάσει την ψήφο της για την εκλογή ΠτΔ. Για άτομο που σχετίζεται με τη ΝΔ μίλησε ο Π. Καμμένος. Αντεπίθεση από την κυβέρνηση που μιλάει για προσπάθεια ενοχοποίησης των βουλευτών που επιθυμούν την εκλογή ΠτΔ.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν βάλει οι καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για απόπειρα χρηματισμού της βουλευτή των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου για να επηρεάσει την ψήφο της για την εκλογή ΠτΔ. Για άτομο που σχετίζεται με τη ΝΔ μίλησε ο Π. Καμμένος. Αντεπίθεση από την κυβέρνηση που μιλάει για προσπάθεια ενοχοποίησης των βουλευτών που επιθυμούν την εκλογή ΠτΔ.
 
Σε συνέχεια των χθεσινών καταγγελιών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι «Υπάρχει πολύ υλικό που θα αποδειχθεί» σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας της βουλευτή των ΑΝΕΛ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Το σημαντικό πολιτικά είναι ότι ο Γραμματέας της ΝΔ αρνείται τη σχέση του κυρίου αυτού με τη ΝΔ. Έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την άμεση σχέση με τη ΝΔ» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα και θα ζητήσει την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών.
 
 

 
 
Μετά τις καταγγελίες τίθεται σε ισχύ, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.  Η δικογραφία ανασύρθηκε και επέστρεψε στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο με αφορμή την καταγγελία της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία ήδη κλήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κατάθεση. Η βουλευτής, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι της προτάθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας, καταγγελία που επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.
 
Σύμφωνα με τη βουλευτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και ότι επίσης ο συνομιλητής της, της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια». Ο Πάνος Καμμένος αντίστοιχα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του.
 
 
Στην επικοινωνία που είχε μέσω facebbok η βουλευτής των ΑΝΕΛ με τον άνδρα που σύμφωνα με τις καταγγελίες αποπειράθηκε να την δωροδοκήσει, ενεπλάκη και το όνομα του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Μελά.

Μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου ο Παναγιώτης Μελάς δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Αυτά που λέει ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αισχρά ψεύδη κακοήθειες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε ο Π. Μελάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

 
«Έχω καταφύγει στη δικαιοσύνη και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, διότι δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει» πρόσθεσε ο βουλευτής.
 
Αντίδραση από την Κυβέρνηση
 
 
Ως προσπάθεια να αλλοιωθεί η προεδρική εκλογή χαρακτήρισε ο Νότης Μηταράκης τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών. «Προσπαθούν να πανικοβάλλουν και να τρομάξουν τους βουλευτές να μην εκφράσουν δημοκρατικά την άποψή τους για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Mega.
 
Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «άλλα κόμματα προσπαθούν να κάνουν συμφωνίες με βουλευτές για να έχουν το μαγικό 121» ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αντάλλαγμα τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά του σε βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
 
«Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε βουλευτή ο οποίος επιθυμεί την ομαλότητα της χώρας και επιθυμεί να ψηφίσει για να υπάρξει ο αναγκαίος αριθμός των 180 για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε η Σοφία Βούλτεψη αναφερόμενη στις καταγγελίες για χρηματισμό από τον Πάνο Καμμένο και χαρακτήρισε τζιχαντιστές τους Καμένο και ΣΥΡΙΖΑ.

«Μιλάμε για τζιχαντισμό, απειλούν με αποκεφαλισμούς, χρησιμοποιούν ακραίες εκφράσεις, και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο όποιος διαφωνεί μαζί τους και όποιος θέλει να ψηφίσει…» είπε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
 
Σε διακοπή από το δημοσιογράφο της εκπομπής και σε ερώτησή του για το ποιον χαρακτηρίζει τζιχαντιστή, τον Καμμένο ή τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Βούλτεψη
είπε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αν ψηφίσουν δεν έχουν θέση σε ψηφοδέλτιά μας, ο κ. Καμμένος λέει όποιος φύγει ή όποιος κάνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Πρόεδρο αποκεφαλίζεται. Λένε ότι όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει χρηματιστεί, συγνώμη αλλά δεν χρηματίζεται αυτός που ακολουθεί τη συνταγματική νομιμότητα. Για να χρηματιστείς πρέπει να κάνεις κάτι κόντρα στο συνταγματικώς προβλεπόμενο, γιατί λοιπόν να μην πούμε ότι όποιος δεν ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τα πήρε».
 
 
 

 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:37