search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Ποιος είναι ο νέος υπεύθυνος της δεύτερης σκηνής στην Λυρική (Photos)

27.11.2014 14:37
Ποιος είναι ο νέος υπεύθυνος της δεύτερης σκηνής στην Λυρική (Photos) - Media

Την θέση του υπεύθυνου του καλλιτεχνικού-αναπτυξιακού προγράμματος στη δεύτερη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) ανέλαβε ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης.

 
Την θέση του υπεύθυνου του καλλιτεχνικού-αναπτυξιακού προγράμματος στη δεύτερη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) ανέλαβε ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης.


 
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης, μίλησε για την πολύμηνη συνεργασία με τον συνθέτη στην κατάρτιση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής και επεσήμανε:
 
«Μετά από μια γόνιμη πολύμηνη συνεργασία για την κατάρτιση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την ένταξη του συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη στη δημιουργική ομάδα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Στόχος είναι η ανάδειξη της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (χωρητικότητας 400 θέσεων) σε ένα ζωντανό κύτταρο, με προτάσεις εναλλακτικού ή πειραματικού χαρακτήρα, συνεχή δραστηριότητα και πολύπλευρη στόχευση, που θα τονώσει τη δημιουργικότητα των νέων, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τις διεθνείς συνέργειες του λυρικού θεάτρου μας. Με το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε, είμαστε βέβαιοι ότι και η σκηνή αυτή θα σημειώσει υψηλή επισκεψιμότητα, ενώ θα αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς».

Ο Γ. Κουμεντάκης δήλωσε για τις νέες του αρμοδιότητες: «Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη να έχω την επίβλεψη του καλλιτεχνικού-αναπτυξιακού προγράμματος της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η πρότασή του, που επιστεγάζει μια γόνιμη συνεργασία μηνών, με τιμά ιδιαίτερα. Θα προσφέρω ό,τι καλύτερο διαθέτω στην προσπάθεια να αναδειχθεί η σύγχρονη ελληνική δημιουργία και να διαδοθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34