search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:58
MENU CLOSE

Νέα επώδυνα μέτρα και νέο Μνημόνιο για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα

28.11.2014 07:32
Νέα επώδυνα μέτρα και νέο Μνημόνιο για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα - Media

Στον αέρα, παρά τις ελληνικές υποχωρήσεις είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα και αναζητείται πολιτική λύση για να περάσει το ελληνικό πρόγραμμα στο επόμενο στάδιο. Στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι για να επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει να ληφθούν επώδυνα μέτρα.
 

 
Στον αέρα, παρά τις ελληνικές υποχωρήσεις είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα και αναζητείται πολιτική λύση για να περάσει το ελληνικό πρόγραμμα στο επόμενο στάδιο. Στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι για να επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει να ληφθούν επώδυνα μέτρα.
 
Η ψυχρολουσία στο παρισινό ραντεβού με τους εκπροσώπους της τρόικας, όπως γράφουν Τα Νέα,  έχει βραχυκυκλώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος επιμένει να αποκρούει κάθε απαίτηση για νέες περικοπές στις συντάξεις ή την επιβολή πρόσθετων φόρων, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη αποδεχθεί ή ότι ετοιμάζεται να συνθηκολογήσει σε μία σειρά από άλλα δύσκολα μέτρα, όπως την άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, το εργοδοτικό δικαίωμα σε ανταπεργία και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει πολλές από τις εκκρεμότητες του Μνημονίου, όχι όμως και τα επίμαχα θέματα του ασφαλιστικού και των ομαδικών απολύσεων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων το νομοσχέδιο θα αφορά:
 

  • Νέο μισθολόγιο. Θα εφαρμοστεί για τους νεοεισερχόμενους από 1/1/2015, πιλοτικά για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από 1/7/2015 και έξι μήνες αργότερα θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο.
  • Πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων.
  • Εφαρμογή των υπόλοιπων μέτρων της εργαλιοθήκης του ΟΟΣΑ.
  • Λοκάουτ. Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε χθες για μικρή παράταση του Μνημονίου, στο υπουργείο Οικονομικών μιλούν για χρονικό διάστημα ως τις 15-20 Ιανουαρίου. Ωστόσο, στην ευρωζώνη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, μιλούν για παράταση 6 έως 12 μηνών. Το μεγάλο αγκάθι είναι τι θα περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο και δείχνει αναπόφευκτο να υπάρχουν αναφορές σε Ασφαλιστικό και εργασιακά.
 
Πηγή: Τα Νέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:57