search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:07
MENU CLOSE

Έκκληση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα

28.11.2014 12:29
Έκκληση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα - Media

«Ήδη από τις 14 Οκτωβρίου 2014, το Ίδρυμά μας είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι το κράτος του Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της Ευρώπης και ιδιαιτέρως της Ελλάδας και της Κύπρου (βλ. το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία ενισχύει την αστάθεια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο" που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 14.10.2014). 

 
Της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, προέδρου του Ιδρύματος
 
«Ήδη από τις 14 Οκτωβρίου 2014, το Ίδρυμά μας είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι το κράτος του Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της Ευρώπης και ιδιαιτέρως της Ελλάδας και της Κύπρου (βλ. το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία ενισχύει την αστάθεια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο" που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 14.10.2014). Τελικά όμως δεν θέτει σε κίνδυνο μόνον αυτά, αλλά και την ίδια την ύπαρξη του νομίμου τουρκικού κράτους. Σήμερα τα πράγματα εμφανίζονται ως εξής. Η Τουρκία προσπάθησε – εις μάτην – να καταπνίξει στο αίμα την επανάσταση 70 τουρκικών πόλεων εναντίον του βάρβαρου Ερντογάν. Όλες οι τουρκικές αρχές αποδοκίμασαν αυτή την εξέλιξη (ο τότε Τούρκος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για προεκλογική προπαγάνδα, το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο Γενικός Εισαγγελέας, άλλες δικαστικές αρχές, η Τουρκική Ένωση Δικηγορικών Συλλόγων κ.ά.). Στη συνέχεια, ο Ερντογάν δήλωσε ρητώς την ανέγερση τεράστιου οικοδομικού συγκροτήματος που θα αποτελεί την έδρα ενός νεο-οθωμανικού κράτους που θα διαλύσει και θα απορροφήσει το παλαιό τουρκικό κράτος. Ωστόσο, ο Ερντογάν σε συμπαιγνία με τον Νταβούτογλου άρχισε να αποκαλύπτει σαφώς πλέον τα σχέδια της νεο-οθωμανικής κυριαρχίας στον κόσμο και ιδίως στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, από βορά μέχρι νότο. Τα τουρκικά πολεμικά σκάφη περιφέρονται ως κυρίαρχα σε όλη αυτή την περιοχή και ασφαλώς φρουρούν όχι την έρευνα αλλά την εξόρυξη υδρογονανθράκων, την οποία έτσι απαγορεύουν στους Έλληνες να διαπιστώσουν, καθιστώντας την πλέον οικονομική πηγή για τις υπέρογκες δαπάνες αυτού του τουρκικού εγχειρήματος.
 
Το ευτύχημα είναι ότι ο Γιούνκερ εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αξίωμα που ισοδυναμεί με τη θέση Πρωθυπουργού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κήρυξε πλέον ρητά την αδήριτο ανάγκη να καταργηθούν οι καταπιέσεις εις βάρος των αδυνάτων χωρών, καταπιέσεις οι οποίες οδηγούν τις τελευταίες, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, σε πλήρη διάλυση. Συγκεκριμένα, ζήτησε την κατάργηση της Τρόικας που αποτελεί τον εξωτερικό μοχλό της οικονομικής μας εξουθένωσης και στη συνέχεια την απαγόρευση εισδοχής νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθόλα τα έτη της Προεδρίας του (βλ. τις θέσεις που παρουσίασε στις 15.7.2014 ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, διαθέσιμες στο http://ec.europa.eu/greece/news/2014/ 20140716_juncker_eklogi_neou_proedrou_el.htm), πράγμα που θα εξασφάλιζε όλη την περιοχή από τις αρπακτικές διαθέσεις της υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρκίας. Σημειωτέον ότι ο Γιούνκερ παρουσίασε επίσης επενδυτικό πακέτο 300 δις. ευρώ που σκοπό έχει να δώσει νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, μέτρο που «σπάει» την ως τώρα ακολουθούμενη, με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα, πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας.
 
Το Ίδρυμά μας εξάλλου τόνισε τους σοβαρότατους κινδύνους αφενός μεν από το πρόγραμμα κυριαρχίας με συμπαιγνία Ερντογάν και Νταβούτογλου, αφετέρου από την Τρόικα – μοχλό της εναντίον μας ξένης πολιτικής – που ουσιαστικά βοηθεί τα νεο-οθωμανικά σχέδια (βλ. το άρθρο «ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» στις 12.9.2013). Συγχρόνως το ΙΜΔΑ τόνισε και ανέπτυξε το ρόλο της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. ως οργάνου ξεπουλήματος της παντός είδους περιουσίας της Ελλάδας, ακόμα και εκείνης που είναι απαραίτητη για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους (ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων, αμυντικών βιομηχανιών, σιδηροδρόμων, εθνικών οδών και άλλων απαραίτητων για την άμυνά της). Συνοπτικά, αναφέρουμε τις εξής τέσσερις προτάσεις για τη διάσωση της χώρας μας ως ανεξάρτητου κράτους και τη διατήρηση του απαραίτητου και σημαντικότατου πλούτου της για τη μελλοντική ανόρθωσή μας, που είναι οι υδρογονάνθρακες.
 
1ον Να καταργηθεί η Τρόικα, που αποτελεί τον κύριο μοχλό καταπίεσης της Ελλάδας και του αδελφού κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις ξένες δυνάμεις. Αυτή είναι πρόταση του Γιούνκερ με την οποία είχε τολμήσει να συνδέσει ρητώς την υποψηφιότητά του ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκλογή του σημαίνει εντολή από το Ευρωκοινοβούλιο για την εφαρμογή της.
 
2ον Να καταργηθεί η ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. («Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»), η οποία αποτελεί τον κύριο ελληνικό μοχλό της οικονομικής εξουθένωσης και της κατάργησης της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας. Αυτή είναι πρόταση του Ιδρύματός μας, η οποία προβλήθηκε ρητά ήδη μόλις δημοσιεύθηκε η ίδρυση του μοναδικού αυτού θεσμού σε όλον τον κόσμο, τον οποίο όλες οι άλλες χώρες αρνήθηκαν να αποδεχθούν, αναπτύχθηκε δε εν εκτάσει στην προηγούμενη έκδοση του βιβλίου μας για την ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.
 
3ον Να απαγορευθεί η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση νέων κρατών. Αυτή είναι πρόταση του Γιούνκερ. Μόνο μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει εγγύηση αφενός για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα κρατών μελών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και απειλούνται ιταμά από αρπακτικούς γείτονες, και αφετέρου για την αποφυγή των αιματηρών συγκρούσεων που μπορούν να γεννηθούν από την καταστρεπτική και κατακτητική συμπεριφορά των παραπάνω γειτονικών χωρών.
 
4ον Να επιταχυνθεί η ανακήρυξη και εφαρμογή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, ιδίως του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και νοτίως της Κρήτης, όπου τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων είναι ιδιαίτερα πλούσια. Μόνον η ανακήρυξη της ΑΟΖ μας και η εφαρμογή της σε αυτές τις περιοχές θα οδηγήσει στη δίκαιη οριοθέτηση της ΑΟΖ μας, με τελικό σκοπό την εξόρυξη και αξιοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της περιοχής αυτής. Οι υδρογονάνθρακες συνιστούν το μόνο σοβαρό περιουσιακό στοιχείο που η Ελλάδα θα μπορεί να διαθέσει για την ανόρθωσή της και την ανάκτηση της πραγματικής εθνικής ανεξαρτησίας της. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως είχαν αποδεχθεί, με τα πολιτικά τους προγράμματα, το θεσμό της ΑΟΖ, κατόπιν έκκλησης που τους απηύθυνε το Ίδρυμά μας στις 17 Απριλίου 2012. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι, ενώ η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τον θεσμό της ΑΟΖ εισάγοντας σχετική νομοθεσία, δυστυχώς όμως τον εφάρμοσε μόνο στη δυτική περιοχή της Ελλάδας, από το παρελθόν αποδεδειγμένως φτωχής σε υδρογονάνθρακες, και όχι στην ανατολική που, αντιθέτως, έχει αποδειχθεί και από επιστημονικές έρευνες, αλλά και από τις ήδη εφαρμοσθείσες εξορύξεις της Κύπρου στην ΑΟΖ της – εξορύξεις που επιδοκίμασε όλη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ τότε – ότι είναι όντως πλουσιότατη.
 
Ευτύχημα είναι ότι ο Γιούνκερ είναι πλέον Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δε εναντίον του επιθέσεις είναι αυτονόητες, διότι από την πολιτική του βλάπτονται τα συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών, αλλοδαπών και Ελλήνων. Όσον αφορά στο Ίδρυμα, προβαίνουμε ήδη σε δεύτερη έκδοση, πλήρως ενημερωμένη, του τόμου για το ΤΑΙΠΕΔ, για την παρεμπόδιση της οικονομικής εξουθένωσής μας και της κατάργησης της εθνικής μας κυριαρχίας.
 
Συμπερασματικά, λοιπόν, απευθύνουμε θερμή και επείγουσα έκκληση σε όλα τα κόμματα της Ελλάδας να υποστηρίξουν τις τέσσερις παραπάνω προτάσεις και να περιλάβουν ρητά, το ταχύτερο, στα πολιτικά τους προγράμματα: 1) την κατάργηση της Τρόικας, 2) την κατάργηση της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., 3) την απαγόρευση ένταξης νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 4) την ανακήρυξη και γενική εφαρμογή της ΑΟΖ. Με άλλα λόγια, τους ζητάμε να σκεφθούν ως Έλληνες και να συμπράξουν για τη σωτηρία της χώρας που γέννησε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό υπό την καλύτερή του μορφή, τη δημοκρατία, την τέχνη, τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την ιστορία. Σε αυτό το σημείο δεν θεωρούμε άσκοπο να υπενθυμίσουμε ότι οι Έλληνες δημιούργησαν τα δύο υψηλότερα καλλιτεχνικά αριστουργήματα όλων των αιώνων, τον Παρθενώνα – ύψιστο όλων – που ο Romain Rolland χαρακτήρισε ως «l’idéal cristallisé en marbre pentélique», και τον ορθόδοξο χριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας, της οποίας ο τρούλος, κατά τον Π. Μιχελή, «μετεωρίζεται πάμφωτος στον χώρο σαν κορώνα χρυσή». Δεν αρνούμεθα ότι υπάρχουν έργα μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας που δημιούργησαν και άλλοι λαοί, δεν μπορούν, όμως, να συγκριθούν με τα ελληνικά από καλλιτεχνική άποψη. Επιτρέψτε μου ως ειδική στα Δικαιώματα του Ανθρώπου να θίξω και το ότι για τους Έλληνες ήταν πάντοτε αδιανόητη η εξόντωση των εργατών που κατασκεύασαν ένα έργο για τη διατήρηση κάποιου μυστικού αναφερόμενου σ’ αυτό το έργο, όπως συνέβαινε σε άλλους προηγμένους αρχιτεκτονικά πολιτισμούς.
 
Το ευτύχημα είναι ότι πρόσφατα επιτέλους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «ξύπνησε» σχετικά με το σχέδιο κυριαρχίας που ο νεο-οθωμανισμός άρχισε να εφαρμόζει εναντίον της χώρας του, του κόσμου και ιδίως των γειτόνων του, που αποτελούν στόχο του αρπακτικού του προγράμματος. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λοιπόν εξέδωσε το σημαντικότατο ψήφισμα της 13ης Νοεμβρίου 2014, το οποίο καταδίκασε ως «παράνομες και προκλητικές» τις ενέργειες της Τουρκίας τονίζοντας ότι αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της αδελφής Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδας και όσων άλλων ευρωπαϊκών κρατών είναι στόχος των κυριαρχικών της διαθέσεων. Ας μην παραπλανηθούν τα κόμματα και οι κυβερνώντες από δήθεν καλές τουρκικές προθέσεις. Τίποτε δεν είναι ψευδέστερο.
 
Κατόπιν όλων αυτών, κάνουμε έκκληση σε όλα τα κόμματα, ασχέτως μικροκομματικών συμφερόντων ή/και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, να υποστηρίξουν χωρίς καμία αργοπορία και με κάθε τρόπο τις τέσσερις παραπάνω προτάσεις. Ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρήσει τυχόν παράλειψή τους. Δεν θεωρούμε άσκοπο να θυμίσουμε ότι οι πολιτικοί όλων των χωρών, από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία, που συνεργάσθηκαν με το ναζισμό, τιμωρήθηκαν βαριά, διότι όφειλαν να γνωρίζουν από το «Mein Kampf» τους σκοπούς και τα μέσα του Χίτλερ. Δεν γλύτωσε ούτε η «δόξα» της Γαλλίας του προηγούμενου πολέμου, ο Στρατάρχης Πεταίν, που τελείωσε το βίο του στις φυλακές. Και σήμερα ας μην ξεχνούν οι πολιτευόμενοι της Ελλάδας που συμπράττουν με τη συμμορία Ερντογάν-Νταβούτογλου ότι υπάρχει το σύγγραμμα του Νταβούτογλου «Το στρατηγικό βάθος – Η διεθνής θέση της Τουρκίας» -αντίστοιχο με το «Mein Kampf» – και μάλιστα ήδη σε ελληνική μετάφραση, του οποίου η ύπαρξη δεν θα συγχωρήσει το λάθος τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02