search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:02
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: «Δέχομαι λάσπη – Δεν τα παίρνω ούτε από τον Μπόμπολα ούτε από κανέναν»

02.12.2014 09:17
Θεοδωράκης: «Δέχομαι λάσπη - Δεν τα παίρνω ούτε από τον Μπόμπολα ούτε από κανέναν» - Media

«Στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως είμαστε βοηθητικό προσωπικό και θέλανε να μας βάλουν από την πίσω πόρτα για να συζητήσουμε», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή». Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού.  

«Στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως είμαστε βοηθητικό προσωπικό και θέλανε να μας βάλουν από την πίσω πόρτα για να συζητήσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή». 
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ωστόσο σημείωσε ότι «το Ποτάμι δεν είναι εδώ να αρδεύσει παλιά χωράφια, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου αυτά δεν χρειάζονται πότισμα, όργωμα χρειάζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό λέει πως θα συνεργαστεί με μας, στο εσωτερικό λέει πως θα συνεργαστεί με τον Καμμένο».
 
«Με όλα τα κόμματα θα συζητήσουμε για το καλό του τόπου» επεσήμανε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ενώ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το χρέος, ανέφερε πως «αυτή η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει σήμερα από Σαμαρά και Βενιζέλο, ούτε αύριο από τον Τσίπρα. Θα πρέπει να γίνει από μια επίλεκτη ομάδα, κάτι σαν εθνική ομάδα».
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως δεν χρειάζονται ξαφνικές εξελίξεις τεκμηριώνοντας τη στάση του κατά των πρόωρων εκλογών και την πρόταση του για εκλογές το Νοέμβριο του 2015. «Δεν θέλω  να πέσει η κυβέρνηση, θέλω να αλλάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε το κάλεσμα του για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε συμφωνία για αναθεώρηση του Συντάγματος ειδικά το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και για νέο εκλογικό νόμο όπου ζήτησε να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες για να «υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα».
 
Παράλληλα τόνισε πως τον ενοχλεί η «λάσπη» που όπως είπε δέχεται. «Δεν τα παίρνω ούτε από τον Μπόμπολα, ούτε από κανέναν» δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι δέχεται επιθέσεις λάσπης  από «πολλές εφημερίδες και από τμήματα του παλαιού κομματικού συστήματος», ενώ εξαπέλυσε επίθεση ονομαστικά στην εφημερίδα «Αυγή» για δημοσίευμά της.
 
Ταυτόχρονα σημείωσε πως «υποχρέωσή μας είναι να συνεννοηθούμε με το πρώτο κόμμα, σημειώνοντας πως η «μεγάλη πλειοψηφία των υποψήφιων βουλευτών του Ποταμιού θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς κομματικό παρελθόν» ενώ τόνισε πως θα πρέπει να περιοριστεί «ο κομματισμός της δημόσιας ζωής. Τις λύσεις τις έχει η κοινωνία». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:02