13/12/2019 03:15:37

Πόλσον: Παγώνουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι την εκλογή Προέδρου

Πόλσον: Παγώνουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι την εκλογή Προέδρου - Media

(Αναδημοσίευση από το capital.gr - Ρεπορτάζ Ηλίας Γ. Μπέλλος)

Αναβολή εκλογών και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Αθήνα ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής John Paulson ιδρυτής της Paulson & Co. Inc., που συμμετέχει με σημαντικά ποσοστά άνω του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank και της EYΔΑΠ, από το βήμα του 16ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.
 
Όπως πληροφορείται αρμοδίως το Capital.gr, από τον πρόεδρο του συνεδρίου Νικόλαο Μπορνόζη, ο John Paulson σημείωσε χαρακτηριστικά, παρουσία εκατοντάδων παραγόντων του αμερικανικού και διεθνούς χρηματοοικονομικού τομέα αλλά και Ελλήνων αξιωματούχων και επιχειρηματιών, πως «η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή μιας αξιοσημείωτης αλλαγή πορείας». «Το ΑΕΠ αυξάνεται και η απασχόληση αυξάνεται. Η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου στην Ελλάδα ήταν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν».
 
Και προσέθεσε πως «αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και την αναβολή νέων επενδύσεων. Η ενδεδειγμένη πορεία για τη χώρα είναι να αναβληθούν οι εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί περισσότερος χρόνος στις τρέχουσες πολιτικές να αποδώσουν. Με πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη κατά πάσα πιθανότητα θα επιταχυνθεί το 2015 και το 2016 και θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά μας σχεδία βρίσκονται πλέον σε αναμονή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα κλιμακώσουμε τις επενδύσεις μας».
 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.