12/12/2019 15:46:46

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ήπειρο (Video)

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ήπειρο (Video) - Media

 
Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε 98 περιστατικά στα Ιωάννινα και σε 60 στην Ηγουμενίτσα.
 
Τα περιστατικά αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια που πλημμύρησαν από τους χείμαρρους και ρέματα ενώ και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.
  
Μεγάλη κατολίσθηση παρατηρείται σταδιακά στο χωρίο Παλιοχώρι, στα Τζουμέρκα που απέχει 35 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα.
 
Πολλές περιοχές στην Ήπειρο παραμένουν χωρίς ρεύμα.
 
Οι πλημμύρες σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στα ύψη της βροχόπτωσης που καταγράφηκε , ενώ ο μεγαλύτερος όγκος του νερού έπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων, μέχρι τις 21:30 το βράδυ, έχει καταγράψει 121 χιλιοστά βροχής, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 121 τόνους νερού ανά στρέμμα. Στην Ηγουμενίτσα το ύψος βροχόπτωσης ανέρχεται στα 98 χιλιοστά και στα Ιωάννινα στα 77 χιλιοστά.
ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.